RTÜK baskısı mı var?

RTÜK'ün baskı yaptığı iddialarına, iki taraftan da çok farklı açıklamalar geliyor.

RTÜK baskısı mı var?
20 Aralık 2012 Perşembe 09:53 tarihinde eklendi.

'Bir Kadın Bir Erkek' dizisindeki karakterlerin, RTÜK kararıyla evlendirildiği konuşulurken taraflar da farklı açıklamalarda bulunuyor.

 
Demet Evgar, geçen hafta Galata’da kavga ettiği sevgilisiyle önceki gün Nişantaşı’nda sarmaş dolaş görüntülendi. Çift, bir kafede oturarak sohbet etti. Evgar, sevgilisi aşk dolu bakışlarla dinledi. Mekandan birbirlerine sarılarak çıkan çift, liseli aşıkları aratmadı. Neşeli olan çift, basın mensuplarına gülerek poz verdi. 
 
RTÜK’ün oynadığı “Bir Kadın Bir Erkek” dizisinde Zeynep ile Ozan karakterini isteği üzerine evlendirmesine Evgar, “Bunu birkaç defa açıkladım. Bu projede zaten bu çiftler evlendiriyorlar. Fransa’da çekilen versiyonda da evlendiler. Zaten ben böyle RTÜK baskısı yüzünden evlendirselerdi, bu dizide oynamazdım. Yani, RTÜK’ün baskısı yok. Tüm dünyada bu böyle” dedi. Arap ülkelerinde çekilen Bir Erkek Bir Kadın dizisinde çiftlerin ilk bölümden itibaren evli olması hatırlatılmasına Evgar, “Şimdi Nişantaşı’nın göbeğinde bunu tartışmayalım” diyerek cevap vermek istemedi. Konu yeni sevgilisine gelince Evgar’ın yine yüzü gülmeye başladı. Evgar, ısrarlı sorulara rağmen yeni sevgilisinin kimliğini açıklamadı. El ele Nişantaşı sokaklarında dolaşan çift, bir ara ise öpüştü.
 
EMRE KARAYEL’DEN KARİKATÜRLÜ CEVAP
 
“Bir Erkek Bir Kadın” dizisinde Ozan karakterini canlandıran Emre Karayel’se adeta partnerinin sözlerini yalanlarcasına, instagram sayfasına Penguen dergisinde dizisi için karikatürü paylaştı. RTÜK’ün baskısı nedeniyle evlendiren Ozan ve Zeynep karakterini konu alan karikatürde nikah memuru, “RTÜK’ten gelinle damada 24 ayar” diyerek sesleniyor. Şaşıran gelin ise, “24 ayar ne? bilezik mi?” diyerek nikah memuruna soruyor. Nikah memuru ise, “Yooo sadece ayar” diyerek RTÜK’e göndermede bulunuyor.
 
Karayel’in bu karikatürü paylaşması ise partneri Evgar’ın RTÜK’ün ayar vermediği sözlerinin aksini düşündüğünü gösterdi. Bu karikatür 619 kişi tarafından beğenildi. Karayel’in bazı hayranları ise, “RTÜK’e ayar lazım” diyerek yorumda bulundu.