Sağlıkçılardan meşaleli yürüyüş

Mersin Tabip Odası üyeleri, Sağlık Bakanlığı'nın Torba Yasa'yla çıkarmayı planladığı, 'Tam gün' düzenlemesini protesto için meşaleli yürüyüş yaptı.

Sağlıkçılardan meşaleli yürüyüş
02 Ocak 2014 Perşembe 19:36 tarihinde eklendi, 1.033 kez okundu.
 
Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelen 20 kişilik sağlık çalışanı, 'AKP sağlığa iyi gelmiyor', 'Parasız eğitim, parasız sağlık', 'Sağlık haktır satılamaz' sloganları atarak, Atatürk Caddesi'nde ellerindeki meşalelerle 500 metre yürüdü.

Kent meydanında eylemciler adına açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Galip Kırıcı, yeni yasayla çıkarılacak düzenlemelerin nitelikli sağlık hizmeti alınmasını önleyeceğini iddia etti. Kırıcı, "Amaç açıkça ortaya çıkmıştır. Amaç tam gün değildir. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının tek bir işte çalışarak insanca yaşayacakları bir düzen kurmak değildir. Devlet bırakın sağlığı yurttaşlara hak olarak ücretsiz sunmayı, yurttaşların cepten ödemek zorunda bırakıldığı sağlık hizmetinden kar eden, hocaları özel sektöre pazarlayan bir tüccara dönüşmektedir" dedi.

Türkiye'de resmi rakamlara göre günde 30 sağlık çalışanının şiddete uğradığının altını çizen Kırıcı, şiddeti önleyici ve caydırıcı bir yasanın acilen çıkmasını istediklerini ifade etti. Polisin güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

DHA