Sahibini ısırdı, kuduz çıktı!

Konya'nın Emirgazi İlçesi'nde 48 yaşındaki Yusuf Döleker, semer takmak istediği eşeği tarafından ısırıldı.

Sahibini ısırdı, kuduz çıktı!
05 Temmuz 2013 Cuma 13:18 tarihinde eklendi, 1.260 kez okundu.
Kuduz olduğu ortaya çıkan eşek ölürken, Döleker de kaldırıldığı hastanede yapılan aşı sayesinde kuduz olmaktan kurtuldu.
 
Emirgazi İlçesi'ne bağlı Işıklar Beldesi Tekke Mahallesi'nde oturan Fevzi Döleker'e ait buzağı, yaklaşık 10 gön önce aniden öldü. Durumdan şüphelenen Döleker de, İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne haber verdi. Yapılan incelemede ölen buzağının kuduz olduğu anlaşılınca, Döleker'e ait diğer hayvanlara aşı yapıldı.
 
5 gün sonra ise aynı mahallede oturan Yusuf Döleker, koyunlarını, ağıldan çıkartıp, otlamak için çayıra götürmek istedi. Bu sırada semer takmak istediği eşeği, saldırıp Yusuf Döleker'i sol bacağından ısırdı. Fevzi Döleker'in ölen buzağısında kuduz tespiti yapıldığını hatırlayan Yusuf Döleker de yakınlarıyla birlikte Karapınar Devlet Hastanesi'ne gitti. Isırma sonucu oluşan yaralı bölüm tedavi edilirken, şüphe üzerine de kuduz aşısı yapıldı.
 
Döleker, evine döndüğünde eşeğinin akrabası Alaaddin Döleker'in eşeğini ve koyununu ısırdıktan sonra öldüğünü öğrendi. Bunun üzerine İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne haber verildi. Müdürlük tarafından gönderilen veteriner eşliğindeki ekip de ölen eşek ile ısırılan diğer eşek ve koyunu bir çukura gömüp, üzerine kireç örttü. Ardından belde karantina altına alınıp, tüm hayvanlara aşı yapıldı.
 
Eşek ısırdıktan sonra hastaneye gidip aşı olduğunu hatırlatan Yusuf Döleker, 'Aşı olmasaydım. Kuduz olabilirdim. Çok şükür aşıyla önlem almış olduk. Şu an sağlık durumun çok iyi' dedi. Döleker, ölen eşeğinin yerine ise bir eşek satın aldığının ve aşısını da yaptırdığını söyledi. 
 
İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Selçuk Yılmaz da, beldeyi karantina altına alıp, beldedeki hayvanların aşılanıp, yeni kuduz olayının çıkmasını önlemek için tedbir alındığını kaydetti.

DHA