Sakal-ı Şerifi görmek isteyenler akın etti

Mersin’in Tarsus ilçesinde sabah namazı sonrası ilahiler ve tekbirler eşliğinde özenle muhafazasından çıkartılan Hz. Muhammed (sav)’in Sakal-ı Şerif’i ziyaretçi akınına uğradı.

Sakal-ı Şerifi görmek isteyenler akın etti
07 Ağustos 2013 Çarşamba 09:49 tarihinde eklendi.

Hz. Peygambere saygı ve sevgilerinin bir tezahürü olarak Sakal-ı Şerif'i ziyarete gelen vatandaşlar, tekbirler eşliğinde salavat getirdi. Sakal-ı Şerif'i görmek isteyenler içerisinde heyecanlananlar gözyaşlarını tutamadı. Cami içerisinde zaman zaman izdiham yaşanırken dışarıda da uzun kuyruklar oluştu görüldü.

Hz. Peygamberimizin mübarek Sakal-ı Şeriflerini görebilmek için uzak-yakın demeden Ulu Camiye gelen ve sabırla bekleyen vatandaşlara hitap eden Müftü Abdülkerim Akbaba, ”Sizler, uykusuz geçirdiğiniz, dua ve ibadetlerle süslediğiniz bu kutsal gecede burada olmakla kainatın sultanı Peygamber Efendimiz (sav)’e olan sevginizi gösterdiniz.” dedi.

Peygamber ve sahabe sevgisinin yüceliği konusunda bilgi veren Müftü Akbaba,“Peygamberimiz inançsızlığın, ahlaksızlığın, zulmün ve cehaletin insanlığı kapladığı bir zamanda, bir hidayet meşalesi olarak dünyaya geldi. O’nun doğuşuyla aleme rahmet ve bereket doldu. Geceler ve gündüzler rengarenk çiçekler açtı. Sözler ve sohbetler O’nunla güzelleşti. O’nun cesaretiyle zulüm ve cehalet, yerini adalet, merhamet ve ilme bıraktı.” diye konuştu.
 


CİHAN