Salih Fırat´a suç duyurusu

CHP'den istifa eden Salih Fırat, geçen hafta AK Parti'ye katılacağını açıklamıştı.

Salih Fırat´a suç duyurusu
19 Mart 2013 Salı 12:46 tarihinde eklendi.

 

CHP il ve ilçe örgütleri, CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçen Adıyaman Milletvekili Salih Fırat hakkında Adıyaman Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.

CHP İl Başkanı Bilal Doğan, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş ve diğer partililer, parti binası önünde toplandı. Yaklaşık 50-60 kişilik bir grup, Adıyaman Adliyesi önüne kadar Milletvekili Fırat, aleyhinde slogan atarak, hakaret ederek yürüyüş yaptı.
 
Adliye önünde basın açıklaması yapan CHP Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan, "12 Haziran 2012 genel seçimlerinde partimizde milletvekili seçilip 24 Ocak’ta istifa eden ve bugün itibariyle AKP’ye geçiş yapan Salih Fırat hakkında oy hırsızlığından emek hrsızlığından dolayı suç duyurusunda bulunmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Salih Fırat, bizim oylarımızla milletvekili seçildi. Ama hiçbirimizin görüşünğü almadan ne örgütlerin, ne seçmenin hiç kimsenin görülünü almadan istifa etti. Dün kara dediği partiye bugün ak diyerek gidip geçiş yapmıştı. Bunun adı emek hırsızlığıdır. Bunun adı oy hırsızlığıdır.Bunun başka bir izahı olamaz. İnsanlar kendi onuru için yaşar." dedi.
 
Daha önce de böyle bir olayla karşılaştıklarını anımsatan Doğan, bundan sonra CHP seçmeninin sessiz kalmayacağını dile getirdi. Yapılan basın açıklamasının ardından CHP Adıyaman teşkilatı Kadın Kolları, İl Yönetimi ve Gençlik Kolları adına suç duyurusunda bulunuldu. Adliye önündeki grup bir süre daha Fırat aleyhinde slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN