Sarıgül: Devletin kurumları siyasete alet edilmemeli

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, TMSF’nin mal varlığına el koymasıyla ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapacağını söyledi. Sarıgül, “Devletin kurumları siyasete alet edilmemeli.” dedi.

Sarıgül: Devletin kurumları siyasete alet edilmemeli
24 Ocak 2014 Cuma 16:33 tarihinde eklendi.

Cuma namazı için İSTOÇ’a gelen Mustafa Sarıgül, cami çıkışında esnaflarla sohbet etti. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sarıgül, TMSF'nin mal varlığına el koymasıyla ilgili hukuki işlemlerin devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde konuyla ilgili geniş bir açıklama yapacağını söyledi. Sarıgül, "Yurttaşlarımız sadece mutlu olsunlar. Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Devletin kurumları hiçbir zaman siyasete alet edilmemelidir." diye konuştu.

Emniyette görevden almaları eleştiren Sarıgül, “Emniyet mensuplarının bu karda kışta tayin edilmesine bugüne kadar Cumhuriyet döneminde rast gelinmemiştir. Bir gecede 100 tane, 200 tane, 300 tane emniyet mensubu arkadaşımızın okul döneminde, kış döneminde bir tayine gönderilmeleri mantığını demokrasiyle bağdaştıramıyorum. Sarıgül, hukuksuz dinlemelerden de şikayet etti.

Bu arada bir vatandaş, cami çıkışında Sarıgül'ü 'dini siyasete alet etmek'le suçladı. Protestoyla ilgili soruyu cevaplayan Sarıgül, “Bizim üzerimize çok gelecekler, çok provokasyon yapacaklar, bazı şeyler planlı olarak yapılıyor. Önümüzdeki günlerde daha çok şey yapacaklar. Bunların hepsi belli yerlerde planlanıyor, belli yerlerden geliyor. Oysa camilerimiz bizim inanç ve kültür merkezlerimiz. Biz camilerimize kesinlikle siyasetin girmesini arzu etmeyiz.” dedi.
 


CİHAN