Şaşmaz ve Kaçan, Başbakan'la görüştüler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı için gelen grupla yaptığı görüşmenin ardından bu kez konukları Hasan Kaçan ve Necati Şaşmaz'dı.

Şaşmaz ve Kaçan, Başbakanla görüştüler
13 Haziran 2013 Perşembe 00:37 tarihinde eklendi, 1.215 kez okundu.
Gezi Parkı olaylarıyla ilgili Başbakan Erdoğan’la görüşen 11 kişilik Gezi heyetinin ardından Hasan Kaçmaz ve Necati Şaşmaz basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.
 
Hasan Kaçan, Başbakan'ın 5 saatlik görüşmenin ardından ciddi adımlar attacağı yönünde izlenimler edindiğini söyledi. Karşılıklı adımlar atılıyorsa Gezi Parkı'ndaki kardeşlerinin de buna karşılık vermesi gerektiğini dile getirdi.
 
Bu görüşmeye niye geldiğine dair eleştirilere ise "Sana ne diyenler olabilir. Neticede ben bir babayım. Onların Gezi Parkı'nda olan arkadaşları var. 51 yıllık Dolapdereliyim. Bana bu soruyu soranlara, 'Gezi Parkı'ndaki aslanı biliyorlar mı' diye sorarım" karşılığını verdi.
 
Kaçan sözlerini şöyle sürdürdü: "15 gündür orada o çocukların neler çektiğini, neler yaşadığını, banyo yok, yiyecek yok. Korkunç bir şekilde idrar kokuyor, pislik kokuyor. Bir insanın yaşayabileceği durumda değil artık Gezi Parkı. Çevre hassasiyeti olan arkadaşlarımızın da gerekli adımı atmasını diliyorum."
 
‘ORADA BİR KÜLTÜR YOZLAŞMASI VAR’ 
 
Yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğunu dile getiren oyuncu Necati Şaşmaz, “Sanırım bize nazar değdi. Maalesef ülkemiz bunu hak etmiyor” dedi. Şaşmaz, kuşaklar arası dil farklılıklarının olduğunu bu sorunu da ancak tahamülle çözülebileceğini açıkladı.
 
Gezi Parkı’na gitmediğini vurgulayan Şaşmaz, “Bu konudaki düşüncelerimi, hissetiklerimi Başbakan’la paylaşmak istedim. Aslında ben suskunluğumu korudum. Olanları izlemek, gözlemlemek istedim. Neler olduğunu bilmek için bekledim. Sorularımın cevabını ancak bugün alabildim.

Gezi Parkı’na gittiğime dair haber okudum. Ben bunu yapmadım. Dolayısıyla oradaki arkadaşların beni taraf etmesi hoşuma gitmedi. Mahalle baskısının esiri olmak istemedim. İnsanları zoraki taraf olmaya itmemeli. Tüm dünya önünde şu an düştüğümüz durum çok üzücü” dedi.
 
Şaşmaz, Topçu Kışlası’nın son halini görmek istediği için de geldiğini belirterek, projeyi çok sevdiğini ve daha fazla yeşilin hakim olduğunu belirtti. Şaşmaz, “Gezi Parkı’na gitmem. Orada bir kültür yozlaşması var. Değerlerimizin içi boşaltılıyor. Orada herhangi bir örgüt içinde bulunmayı istemem” dedi.

NTV