Satırla marketi soydu

Bitlis’in Tatvan İlçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir markete giren hırsız marketin kasap bölümünden aldığı satırlarla iki kasayı kırarak içindeki nakit para ve sigaraları alarak kayıplara karıştı.

13 Mart 2013 Çarşamba 00:19 tarihinde eklendi.

 

Olay önceki gün ilçenin Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Süleyman Kızılca’ya ait markette meydana geldi.

Marketin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen olayda hırsızın marketin caddeye bakan bölümündeki camı kırarak içeri girdiği görülüyor. Camı kırıp içeri girdikten sonra ilk olarak girişte bulunan iki para kasasına yönelen hırsız uzun uğraşlardan sonra kasaları açamayacağını anlayınca marketin kasap bölümüne yöneliyor. Kasap bölümüne giderken kameraların kayıt aldığını fark eden hırsız kameranın yönünü değiştiriyor. Daha sonra kasap bölümüne geçen hırsız buradan aldığı satırlarla tekrar kasaların olduğu bölüme geliyor. Elindeki satırlarla marketin giriş katında bulunan iki kasayı kırmayı başaran hırsız kasa içindeki nakit paraları ve dolaplarda bulunan çeşitli markalarda ki sigaraları poşetlere dolduruyor. 
 
Marketin giriş katındaki işini bitiren hırsız daha sonra ise marketin ikinci katında bulunan para kasasına yöneliyor. Yüzünü maskeyle kapatan hırsız elindeki satılarla ikinci kattaki kasayı açma için uzun süre çalışıyor. Ancak kasayı açmakta başarılı olamayan hırsız yanlışlıkla satırla el parmaklarını kesiyor. Alt kattan sargı bezi alan hırsız elini sargı beziyle sardıktan sonra kasayı açamayacağını anlayınca alt kata inerek poşetlediği para ve sigaraları yanına alarak içeri girdiği yerden çıkarak kayıplara karışıyor.
 
Sabah marketi açtığında soygunu farkeden Süleyman Kızılca hemen polise haber verdiğini söyledi. Polislerin gerekli incelemeleri yaptıklarını, kamera görüntülerini aldığını ve olayla ilgili soruşturma başlattığını kaydeden Kızılca, “Sabah marketi açmaya geldiğimde marketin giriş kapsının yanında bulunan camı kırılmış vaziyette olduğunu gördüm.

Kapıyı açıp içeri girdiğimde ise marketin para kasalarının ve sigara dolaplarının kırılarak içindeki para ve sigaraların alındığını fark ettim. Güvenlik kameralarını izlediğimde ise marketin 22 -24 yaş arasında yüzünü maskeyle gizleyen bir kişi tarafından soyulduğunu anladım. Hemen polise haber verdim. Polis gelip gerekli incelemeleri yaptı. Ayrıca hırsızın kasayı açmaya çalışırken elini kesmesi nedeniyle kasaya sürülen kanından da örnek aldılar. Genel olarak markette 10 bin TL’lik maddi zarar var. Bir an önce olayı gerçekleştiren hırsız yada hırsızların yakalanmasını bekliyoruz.” diye konuştu.
 
Öte yandan hırsızın market içindeki rahat tavırları ise dikkat çekiyor.

CİHAN