Savcılıktan Pozantı açıklaması

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Pozantı Cezaevi'ndeki iddialarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, mağdur T.T'nin, kendisine tecavüz edilmediğini, olayın cinsel saldırı niteliğinde olduğunu söylediği belirtilerek, Ö.Y'nin tutuklamaya sevk edildiği ancak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmadığı bildirildi. T.T'nin ise daha önceki başka suçlarından hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle yakalandığı kaydedildi.

Savcılıktan Pozantı açıklaması
08 Mart 2012 Perşembe 16:12 tarihinde eklendi.

 ''Pozantı Cezaevi'nde 16 yaşındayken Ö.Y'nin cinsel istismarına uğradığı iddialarını bir gazeteye anlatan F.G'nin tutuklandığı'' iddiasını içeren haberler nedeniyle Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklama, Adalet Bakanlığının internet sitesinde yer aldı.
    
Açıklamada, 4 Mart 2012 Pazar günü bir gazetede yer alan röportajda, Pozantı Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve yaşadığını öne sürdüğü olayları açıklayan F.G. rumuzlu kişinin gerçek isminin T.T. olduğu, olayın geçtiği iddia edilen tarihlerde Ö.Y. ile aynı koğuşta kısa bir süre kaldığının anlaşıldığı belirtildi.
    
Başsavcılığın açıklamasında, T.T. ve Ö.Y'nin kayıtları incelendiğinde; T.T'nin, Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde terör örgütü propagandası yapmak, memura karşı direnmek ve örgüt üyesi olmak gibi suçlardan yargılanmasının devam ettiği, Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamasında ise 4 yıl 2 ay hapis cezasının kesinleştiği ve hakkında yakalama kararı bulunduğu, ayrıca soruşturmanın başladığı tarihte yürütülen KCK soruşturması kapsamında arandığının tespit edildiği kaydedildi.
    
Ö.Y'nin ise geçmişte hırsızlık suçundan bir, terör örgütüne üye olma suçlarından iki ve Mersin merkezde terör örgütü propagandası amacıyla araç yakma eylemine katılmaktan da bir dosyasının bulunduğu ifade edilen açıklamada, ayrıca adı geçen kişinin cezaevinde kaldığı sürede, örgüt tarafından organize edilen farklı tarihlerdeki açlık grevlerine katıldığının da tespit edildiği belirtildi.
    
Açıklamada, röportajın yayınlanması üzerine gazete haberini ihbar kabul eden Pozantı Cumhuriyet Başsavcılığının aynı gün soruşturma başlattığı, soruşturmanın halen gizli olarak devam ettiği kaydedildi.