Seçim için ilk ittifak !

Demokrat Parti ve Saadet Partisi seçim ittifakı için uzlaştı. Çatı Saadet partisi olacak.

Seçim için ilk ittifak !
05 Nisan 2011 Salı 11:19 tarihinde eklendi, 1.145 kez okundu.

 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, “Saadet Partisi'nin de bizim bayrağımız altına gelmesini umutla bekliyoruz. Biz Demokrat Parti bayrağı altına, merkez sağ ve Milli Görüş sahibi bütün partilerin gelmesini bekliyoruz” dedi.
 
Zeybek, DP Genel İdare Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada,  Türkiye'nin Ak Parti iktidarından bir an önce kurtulması gerektiğini söyledi.
 
Çözümün sadece DP bayrağı altında milli duruş sahibi bütün siyasi  partilerin seçime birlikte girmesiyle mümkün olacağını ifade eden Zeybek,  “Saadet Partisi'nin de bizim bayrağımız altına gelmesini umutla bekliyoruz. Biz  Demokrat Parti bayrağı altına, merkez sağ ve Milli görüş sahibi bütün partilerin  gelmesini bekliyoruz” dedi. 
 
Toplantıda CEM Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın gönderdiği  mektubu okuyan Zeybek, iktidarları döneminde, Alevi-Bektaşi inancına sahip  vatandaşlarla birlikte Türkiye'de yaşayan bütün inanç gruplarının problemlerinin  demokrasi ve temel insan hakları ekseninde çözüleceğini söyledi.
 
Zeybek, Türkiye'de hala inanca dayalı sorunların çözülememiş olmasının da  büyük bir yanlışlık olduğunu savunarak, “Demokrat Parti ister koalisyonda ister  tek başına iktidarda olsun, Aleviler dahil bütün inanç gruplarının sorunlarını  düşünce, inanç ve girişim özgürlüğü açısından çözecektir” diye konuştu.
         
MİSYONERLİK FAALİYETLERİ
         
“Ergenekon” soruşturması kapsamında bazı bilim adamlarının ev ve  işyerlerinde yapılan aramaları da eleştiren Zeybek, misyonerlik faaliyetlerine  karşı bilimsel çalışmalarla toplumu aydınlatmaya çalışan akademisyenlerin suçlu  gibi gösterilmesinin son derece tehlikeli olduğunu, misyonerlik faaliyetlerinin  de sadece İslam dini için değil bütün dinler için zararlı bir boyutta devam  ettiğini öne sürdü.
 
 Avrupa ve dünyada birçok ülkede misyonerlik faaliyetlerinin yasalarla  yasaklandığına, Türkiye'de ise bu konuda herhangi bir yasak bulunmadığına işaret  eden Zeybek, şunları kaydetti:
 
“Demokrat Parti olarak Türkiye'nin bozulan değerlerini yerli yerine  oturtmaya geliyoruz. Türkiye'de ne yazık ki temel özgürlükler ciddiye alınmıyor.  Bilim özgürlüğü bile tehdit altında, misyonerlikle ilgili uyarıcı kitaplar suç  gibi görülüyor. Türkiye'yi tehdit eden çalışmaların başında gelen misyonerliğin  inanç özgürlüğüyle bir alakası yoktur. Evangelist denilen, dolarlarla desteklenen  bu misyonerlik çalışmaları bütün insanlık için tehlikelidir. Avrupa'daki  tedbirler Türkiye'de de alınmalıdır.
 
Son dönemde Sayın Başbakan da gittikçe Kaddafi olma yolundadır. Böyle  giderse Kaddafi'nin başına gelenler onun da başına gelecektir. Ülke parçalanıyor,  millet bölünüyor. Bir takım kişiler doğu ve güneydoğu bölgelerimizin Irak'ın  kuzeyindeki oluşumdan daha da ileri bir düzeyde olduklarını dile getiriyor.  'Valileri halk seçsin' demek, projenin sonunda olduğumuzu gösteriyor.”
 
DP Genel İdare Kurulu Zeybek'in açıklamalarının ardından basına kapalı  devam ediyor.