Şehit acısının düştüğü iller

Siirt'in Eruh İlçesi kırsalında dün akşam güvenlik güçlerine pusu kuran PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma ilk olarak üç şehit vardı. Biraz önce gelen haberle şehit sayısı 4’e yükseldi. İşte şehit acısının düştüğü iller.

Şehit acısının düştüğü iller
27 Haziran 2012 Çarşamba 12:35 tarihinde eklendi, 1.849 kez okundu.

ATEŞ AĞRI'YA DÜŞTÜ

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Kaptan ile beraberindeki askeri yetkililer, Abdi köyüne gelerek burada şehit Yıldız'ın ailesine acı haberi verdi. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen baba Nesim ile anne Ayfer Yıldız fenalık geçirdi. 
     
Ağıtlar yaktığı sırada fenalaşan anne Ayfer Yıldız ile şehidin ablası Yazgül Yıldız Eleşkirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 
     
Altı kardeşin en küçüğü olduğu öğrenilen Yıldız'ın 8 aylık asker olduğu belirtildi. 
     
Şehit Yıldız'ın amcası Hasan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğeni Mehmet Yıldız'ın en son dün, anne, baba ve kardeşleriyle konuştuğunu, durumunun iyi olduğunu söylediğini ifade etti. 
     
Bu arada, acı haberin duyulmasının ardından Yıldız ailesi taziyeleri kabul etmeye başladı

BALIKESİR' DE DE ŞEHİT ACISI

Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Erbaş Mesut Günay'ın (28), Balıkesir'in Çukurhüseyin köyündeki evinde hüzün yaşanıyor. 
     
Sabah erken saatlerde Günay'ın şehit olduğu haberinin gelmesinin ardından, Çukurhüseyin köyünün girişi ve şehidin evi, Türk bayraklarıyla donatıldı. 
     
Taziyeleri kabul eden şehidin annesi Solmaz Günay ve bir yıl önce evlendiği eşi Sabiha Günay'ın güçlükle ayakta durduğu görüldü. Oğlunun fotoğrafını öperek, gözyaşı döken şehidin annesini yakınları teskin etmeye çalıştı. 
     
Şehidin ağabeyi Ali Günay ise 9 kardeşin en küçüğü olan Mesut'un 4 yıldır uzman erbaş olarak Siirt'te görev yaptığını söyledi. 
   
 Bir yıllık evli Mesut'un 15 Temmuz'da izine gelme planları yaptığını dile getiren ağabey Günay, ''Temmuz sonuna kadar izninin bir bölümü burada geçirecekti. Daha sonra evini Eruh'a taşıyacak, bir yıldır ayrı kaldığı eşini yanına aldıracaktı. Olmadı, yapamadı. Eşinden de bizden hep ayrı kaldı'' diye konuştu. 
     
Terörün sona ermesini isteyen Ali Günay, ''Şehit haberleri içimizi acıtıyor. Kardeşimin şehit haberini almaktan korktuğum için, adının geçmesinden korktuğum için haberleri bile izlemiyordum. Psikolojimiz bozuldu. Bunlar yaşamasın, artık son verilsin'' şeklinde konuştu. 
     
Şehidin cenazesi, öğleden sonra cemevinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.