Şehit asker yeni evini göremedi

Şırnak, Kars ve Bitlis'te, PKK'lı teröristlerin döşediği mayın ve patlayıcıların infilak etmesi sonucu şehit olan 5 askerin evlerinde yas vardı.

Şehit asker yeni evini göremedi
25 Nisan 2017 Salı 22:12 tarihinde eklendi.
Şırnak, Kars ve Bitlis'te, PKK'lı teröristlerin döşediği mayın ve patlayıcıların infilak etmesi sonucu şehit olan 5 askerin evlerinde yas vardı.
 
Manisa'ya şehit ateşi düştü
 
ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesi kırsalında PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan iki askerden 26 yaşındaki Uzman Çavuş Nezir Pırnarcı'nın memleketi Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'ne ateş düştü.
 
İki yıllık Uzman Çavuş Nezir Pırnarcı'nın şehit olduğu haberi, Saruhanlı'nın kırsal Halitpaşa Mahallesi'ndeki baba ocağına tez ulaştı. Uzman Çavuş Pırnarcı'nın şehadet haberini Saruhanlı Kaymakam Vekili ve Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serhat Karakuş, çiftçi baba Mehmet Pırnarcı'ya verdi. Şehit Uzman Çavuş Nezir Pırnarcı'nın bekar olduğu, 3 kardeşinin bulunduğu, annesi Gülzade Pırnarcı'nın da 3 yıl önce yaşamını yitirdiği öğrenildi.
 
Oğlunun şehit olduğu haberini alınca yıkılan baba Mehmet Pırnarcı'nın evin önünde hazır bekletilen 112 Acil Servis ekibi tarafından gerekli müdahalede bulunuldu. Acı haberin duyulmasıyla birlikte şehidin baba evi taziye ziyareti için gelen yakınları ve komşularıyla doldu.
 
YENİ EVİNİ GÖREMEDİ
 
Şırnak'ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesi kırsalında PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Nezir Pırnarcı'ya babasının doğu görevi bittikten sonra oturması için ev aldığı öğrenildi. Şehit Nezir Pırnarcı'nın komşularından Mümin Kocabaş, "Öğlen namazında babasıyla birlikteydik. 'Oğluma hediye ev aldım, doğu hizmeti bittikten sonra bir nasip aramaya başlayacağım' dedi. Oğluna Saruhanlı'dan yeni ev almıştı, ama görmek nasip olmadı" diye konuştu. 
 
Bitlis'te şehit olan Astsubay'ın Ağrı'daki ailesi yasta
 
BİTLİS'te el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Emrah Çelebi'nin Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde oturan babası Mustafa Çelebi acı haberi alınca fenalaştı. Mustafa Çelebi hastaneye kaldırıldı.
 
Bitlis merkeze bağlı Aşağıörnek Köyü kırsalında bugün düzenlenen operasyonda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Emrah Çelebi'nin Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde oturan ailesine acı haber yetkililer tarafından sağlık ekibi eşliğinde verildi. 5 kardeşin en küçüğü olan Astsubay Emrah Çelebi'nin şehit haberi, aileyi yasa boğdu. Bir ay önce torunu ile birlikte çatıdan düşen ve bir hafta önce hastaneden taburcu olan baba Mustafa Çetin, acı haberin ardından fenalaşınca yeniden Patnos Devlet Hastanesine kaldırıldı.
 
Eşi ve 1 yaşındaki oğlu Mustafa Miran'ın görevli bulunduğu Batman'dan Patnos'a geleceği ve Emrah Çelebi'nin yarınki cenaze törenine katılacağı bildirildi.
 
Çorum'a şehit ateşi düştü
 
ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan iki askerden 29 yaşındaki Uzman Çavuş Sedat Düzgün’ün acı haberi Çorum'un merkeze bağlı Feruz Köyü’nde yaşayan ailesine ulaştı.
 
Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Sedat Düzgün'ün acı haberi Çorum'un Feruz Köyü'nde yaşayan ailesine Vali Yardımcısı Adem Saçan ve askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin felçli olan babası 61 yaşındaki Elvan Düzgün, Vali Yardımcı ve beraberindekileri, tekerlekli sandalyenin üzerinde karşıladı. Evinin kapısının önünde acı haberi alan şehit babası gözyaşlarına boğuldu. O sırada evde bulunan şehidin annesi 53 yaşındaki Neriman Düzgün’de acı haberle sinir krizi geçirdi. Baba Elvan Düzgün, “Oğlum daha düğününü yapacaktık, beni tedavi ettirecektin” diyerek gözyaşı döktü. Bu sırada eve gelen şehidin ağabeyi Rıdvan Düzgün evin önündeki kalabalığı görünce babasının yanına koştu. Oğluna acı haberi veren baba Düzgün, “Kardeşin şehit oldu” deyince baba-oğul birbirlerine sarılıp ağladı.
 
Şehidin babaevine ve bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Haberi alan komşuları da taziye için eve akın etti.
 
NİKAHI KIYDI, DÜĞÜNÜ BAYRAMDAN SONRA YAPACAKTI
 
Evlilik hazırlıkları yapan şehit Uzman Çavuş Sedat Düzgün’ün, bir süre önce resmi nikahı kıydığı ve Ramazan bayramından sonra da düğün yapacağı belirtildi. 4 çocuklu ailenin en küçüğü olan şehit Sedat Düzgün’ün, babasının tedavisi için yaklaşık 1.5 ay önce memleketine izne geldiği belirtildi. 
 
Elbistan'a şehit ateşi düştü
 
KARS'ın Kağızman İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı 23 yaşındaki Hüseyin Emre Kul'un Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.
 
Elbistan'a bağlı Akören Mahallesi'nde oturan aileye acı haberi Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ile askeri yetkililer verdi. Bekar olan şehidin babası Ragıp Kul'un Cezayir'de olduğu belirtilirken, anne Hatice ile kardeşleri acı haberler gözyaşlarına boğuldu.
 
Acı haberi duyan şehidin komşuları ve yakınları Türk Bayrağı asılan eve akın ederek, taziye dileklerini iletti. Erzurum'da görevliyken gittiği Kağızman'da şehit olan 4 çocuklu ailenin en büyüğü olan Hüseyin Emre Kul'un, cenazesinin babasının gelişinin ardından defnedileceği bildirildi.
 
Tatvan'a şehit ateşi düştü
 
KARS'ın Kağazman ilçesi Dibekkaya Köyü kırsalalında PKK'lıların araziye döşediği mayına basarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Tekin Tekin'in baba evine ateş düştü. 
 
Tatvan İlçesi'ne bağlı Kırkbulak Köyü'nde oturan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Tekin Tekin'in ailesine, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, askeri yetkililer, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, bazı ve kurum amirleri haber verdi. Şehidin evine ve köyün çeşitli yerlerine Türk bayrakları asılırken, haberi alan köy korucusu baba Niyazi Tekin'i ise Kaymakam Özkan ve beraberindekiler teselli etti. 7 Kardeşin en büyüğü olan Şehit Tekin için yarın köyde tören düzenlenecegi belirtildi.