Şehit polise gözyaşlarıyla veda

Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi'ne yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Bülent Özkan, son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit polise gözyaşlarıyla veda
12 Eylül 2012 Çarşamba 14:46 tarihinde eklendi, 1.250 kez okundu.

Şehit polis Özkan'ın cenazesi, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki törenden sonra Sultangazi Cebeci Mahallesi 2459. Sokak'taki evinin önüne getirildi. Komşularından alınan helalliğin ardından şehit polisin cenazesi törenin yapılacağı Sultançiftliği Merkez Camisi'ne uğurlandı. 

     
Cenaze törenine, Özkan'ın babası Ergün Özkan ve diğer yakınları, meslektaşları, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
     
Tören boyunca, Özkan'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun başında iki polis nöbet tuttu. 
     
Özkan'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından polisler tarafından omuzlara alınarak, sloganlar ve alkışlar eşliğinde İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait cenaze aracına konuldu. Bu sırada, bir vatandaşın ''Çocuklarımızı polis ve asker yapmak istemiyoruz'' diye bağırması üzerine yanına giden Çapkın, ''Benim de yüreğim yanıyor'' dedi. 
     
Şehit polis Özkan'ın cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.