Şehit Şükrü Çavuş unutulmadı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde düşman savunmasının önemli isimlerinden ve kahramanlarından olan Şükrü Çavuş, şehit edilişinin 93

Şehit Şükrü Çavuş unutulmadı
25 Haziran 2013 Salı 13:25 tarihinde eklendi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde düşman savunmasının önemli isimlerinden ve kahramanlarından olan Şükrü Çavuş, şehit edilişinin 93. yıldönümünde, Mudanya Belediyesi, Türkiye Gaziler Vakfı ve Şehit Aileleri Federasyonu tarafından düzenlenen ortak programla anıldı.

Mudanya’nın İngilizler tarafından işgali sırasında ilk kurşunu atarak direnişi başlatan Kahraman Şükrü Çavuş’un şehit edilişinin 93. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programı İskele Meydanı’nda bulunan Atatürk Parkı’ndaki Şehitlik Anıtı önünde gerçekleşti. Törene, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Garnizon Komutanı Vekili Üsteğmen Sercan Türedi, Türkiye Gaziler Vakfı Halkla İlişkiler Sorumlusu Orhan Samast, daire amirleri ve belediye meclis üyeleri ve siyasi parti ilçe temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Şükrü Çavuş’un o dönemde vahşetin ve sıkıntının içerisinde sergilediği büyük cesareti ile ilçede oluşan kahramanlığı bir simge değil, ülkenin bütünlüğüyle ilgili bir çalışmanın semeresi ve görüntüsü olduğunu ifade etti. Aktürk, Şükrü Çavuş’u her yıl devlet töreni olarak Mudanya’da anmalarının toplumun birlikteliğini de gösterdiğini belirtti.

Türkiye Gaziler Vakfı Halkla İlişkiler Sorumlusu Orhan Samast, ilkini 90. yılında düzenledikleri anma programının bu yıl 4. gerçekleştiriyor olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ileriki yıllarda her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından katılımcılar, Şehitlik Anıtı’na karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundu. Anma töreni kapsamında Mudanya Eski Camii’nde öğle namazına müteakip Mevlid-i Şerif okutuldu.


CİHAN