Şehitler için pedal çeviriyorlar

Sarıkamış Şehitleri'ni anmak için her yıl İstanbul'dan Sarıkamış'a bisiklet turu düzenleyen, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Kars'a ulaştı. Yarın ise bisikletçiler Sarıkamış'ta olacak.

Şehitler için pedal çeviriyorlar
04 Ocak 2013 Cuma 22:01 tarihinde eklendi.

 

Kars Valisi Eyüp Tepe, bisikletçileri valilik önünde karşıladı. Vali Tepe burada yaptığı konuşmada, bisiklet turunu düzenleyenlere ve sporculara Kars halkı adına teşekkür edip, bu duyguyu taşımalarının kendileri için büyük bir memnuniyet olduğunu söyledi.
 
Vali Tepe, "Bu genç sporcu kardeşlerimiz burada yaşanan bu olayı nesillerimize aktarma imkanı bulacaklar. Biz ecdatlarımız için ne desek az, çünkü onlar bu vatanı kolay kazanmadılar." dedi.
 
Kafile başkanı Tuna Akyüz de bisiklet turunun Sarıkamış Harekatı'nda Allahuekber Dağı'nda donarak şehit düşen 90 bin kahraman askerin anısına düzenlendiğini belirterek, bu etkinlikle Sarıkamış'a dikkat çekeceklerini ifade etti.
 
Konuşmaların ardından Vali Tepe, Tuna Akyüz'e plaket ve çeşitli hediyeler verdi. Akyüz de Vali Tepe'ye Türkiye Bisiklet Federasyonu flamasını hediye etti.

CİHAN