Serbest bırakıldı

HDP İstanbul İl Merkezi, sosyal medya hesabından HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın gözaltına alındığını ve Çağlayan Adliyesi'ne götürüldüğünü duyurdu.

Serbest bırakıldı
08 Aralık 2016 Perşembe 15:07 tarihinde eklendi.
HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye vermeye gitmediği gerekçesiyle hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, bugün Beyazıt'ta katıldığı eylemin ardından evinin önünde gözaltına alındı. İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen Kaya, burada talimatla savcılığa ifade verdi. Kaya, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
 
DİYARBAKIR'DA AÇILAN SORUŞTURMA KAPSAMINDA 
 
HDP milletvekilinin, Diyarbakır'da 11 Ocak 2016'da, Demokratik İslam Kongresi'nde yaptığı bir konuşmada, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hakkında soruşturma başlatıldığı, Kaya'nın soruşturma kapsamında ifade vermediği gerekçesiyle hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldığı belirtildi.
 
KONUŞMANIN İÇERİĞİ TERÖRLE İLİŞKİLENDİRİLEMEZ
 
Kaya'nın savcıya verdiği ifadesinde, "Barışın Türkiye coğrafyasında yeniden yeşerebilmesi, hiçbir eve tabut gelmemesi için elimden geleni yapmaktayım. Bir insan ve milletvekili olarak misyonum bu doğrultudadır. Soruşturmaya konu 11 Ocak'taki basın açıklamasındaki konuşmada barış içindir. Bu konuşmanın içeriği bir bütün olarak değerlendirildiğinde terör ile ilişkilendirilemez" dediği öğrenildi.
 
Ümit TÜRK, Erhan TEKTEN İstanbul / DHA