Servis minibüsü karşı yola uçtu

Kadıköy D-100 otoyolunda, bir otobüs şirketine ait servis minibüsü şoförü, kendisini sıkıştıran otomobilden kaçmaya çalışırken karşı yola geçerek bir kamyonla kafa kafaya çarpıştı.

Servis minibüsü karşı yola uçtu
09 Mayıs 2013 Perşembe 20:00 tarihinde eklendi.

 

Kaza, saat 16.45 sıralarında D-100 karayolu Acıbadem mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, şehirlerarası yolcu otobüsü şirketine ait servis minibüsünü kullanan Dursun Gezici, Dudullu'dan yolcu aldıktan sonra 34 GY 7036 plakalı minibüsle Harem'e doğru yola çıktı.

Göztepe Köprüsü'nde bir yolcuyu indirdikten sonra yoluna devam eden Gezici, Acıbadem Mevkii'ne geldiği sırada plakası alınamayan bir otomobil kendisini sıkıştırmaya başladı. Dursun Gezici, kendisini sıkıştıran otomobile çarpmamak için ani manevra yapınca, minibüs kontrolden çıktı.

Kontrolden çıkan servis minibüsü, beton bariyerlere çarparak karşı yola geçti. Bu sırada Harem yönünden Bostancı yönüne ilerleyen Kazım Başdan'ın kullandığı 06 AG 7475 plakalı kamyon ile minibüs kafa kafaya çarpıştı.
 
Kaza sonrasında servis minibüsü şoförü Dursun Gezici, yolculardan Merve Türk ile kamyonette bulunan Kazım Başdan ve Zeki Karanfil yaralandı. Yaralılar kazayı gören vatandaşlar tarafından araçların içinden çıkarılarak yola yatırılırken, minibüste sıkışan gezici için itfaiye ekiplerine haber verildi.
 
Can pazarının yaşandığı kaza sonrası dili ters dönen Merve Türk'e, o sırada yoldan geçen özel bir ambulans ekibi ilk müdahaleyi yaptı. Sağlık ekipleri yol ortasına yatırdıkları yaralı kadının dilini yutmaması için büyük çaba sarf etti.
 
Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, sağlık ekiplerinin olay yerine ulaşabilmesi için trafiği kontrol altına aldı. Yol ortasında yatan yaralılar bir süre sonra olay yerine gelen ambulanslarla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Servis minibüsü şoförü Dursun Gezici ise itfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarılarak ambulansla aynı hastaneye kaldırıldı.
 
Kaza sonrasında D-100 Karayolu'nda uzun araç kuyrukları oluştu. Trafik kazaya karışan araçların kaldırılmasının ardından normale döndü.

DHA