Şifreyi ifşa edenlere tehdit!

Dershaneci Fahri Akyüz ile birlikte YGS'deki şifre skandalını ortaya çıkaran avukat Ayla Varan, bu olay nedeniyle tehdit aldıklarını açıkladı.

Şifreyi ifşa edenlere tehdit!
25 Nisan 2011 Pazartesi 20:48 tarihinde eklendi, 1.178 kez okundu.

 

YGS'deki şifre skandalının ortaya çıkmasının ardından iki kişinin imzası vardı; dershaneci Fahri Akyüz ve avukat Ayla Varan.
 
Varan ve eşi Artvin Baro Başkanı İzzet Varan, skandalın ortaya çıkmasının ardından çok sayıda tehdit telefonu geldiğini açıkladılar.
 
Telefondakilerin, "Bu işle uğraşmayın, sonunuz iyi olmayacak..." dediğini belirten Ayla Varan, bu tehditleri ciddiye almadıklarını da belirtti.
 
YGS'deki şifre skandalının ortaya çıkmasını sağlayan dershaneci Fahri Akyüz ile avukat Ayla Varan ve Varan'ın eşi Artin Baro Başkanı İzzet Varan'dan açıklamalar geldi.
 
"TEHDİT TELEFONLARI GELDİ" 
Ayla Varan, olayın gündeme gelmesinin ardından telefonla tehditler aldığını belirterek, "Olay ortaya çıkınca telefonla arayan bazı kişiler küfürler savurdu, bu işle uğraşmamamızı istedi, sonumuzun iyi olmayacağını söyledi. Bu tehditler bir süre sürdü. Ancak ben ve eşim bu tehditleri ciddiye almadık. Bu konuda Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmaya da gerek görmedik. Sonra bu telefonları kesildi" dedi. 
 
"TEHDİTLER KİMSEYİ YILDIRMAZ"
Gazetecilerin soruları üzerine İzzet Varan da, şifre olayının ortaya çıkmasının ardından kendisi ve eşinin çok ciddi tehditler aldığını belirterek, "Tehditler alıyoruz. Ama önemli olan doğrunun ortaya çıkmasıdır. Bu tehditler kimseyi yıldırmaz...
 
Bir siyasi partinin genel başkanı 10 binlerce militanı sokağa dökeceğini söyleyebilir. Bir başka siyasi partinin genel başkanı Bozkurtları sokağa dökeceğini söyleyebilir. Önemli olan halk sokağa inmesin. Halk sokağa indiği zaman ne onların militanları kalır, ne de birilerinin yandaşları. Halk sokağa indiği zaman ki inmeye başlamıştır, esas korkmaları gereken onlardır" şeklinde konuştu.
 
NASIL ORTAYA ÇIKTI? 
Ayla Varan, şifre olayını nasıl çözdükleriyle ilgili, aldığı duyum ardından soruları incelediğini belirtirken, Artvin Sınav Dershanesi kurucularından Fahri Akyüz de, bir velinin başvurusu üzerine sorularda yaptıkları incelemede şifreleme formülünü tespit ettiklerini dile getirdi.