Şike iddianemesi kabul edildi

Şike iddialarıyla ilgili 93 sanık hakkında hazırlanan idianame, mahkeme tarafından kabul edildi. İlk duruşma, 14 Şubat'ta yapılacak.

Şike iddianemesi kabul edildi
09 Aralık 2011 Cuma 12:42 tarihinde eklendi.

 

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, futbolda şike iddialarına ilişkin 31'i tutuklu 93 kişi hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. İlk duruşma 14 Şubat'ta. İddianamede çarpıcı başlıklar var. Onlardan biri de 'şifrelerle' ilgili. İddianameye göre şüpheliler şike için 'inşaat' kelimesini kullanmış.
 
Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinin futbolda şike iddialarına ilişkin olarak hazırlanan iddianameyi kabul ettiğini bildirdi.
 
Olgun Peker'in 1 numaralı sanık olduğu 31'i tutuklu 93 sanıklı dava 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. İlk duruşma 14 Şubat 2012'de görülecek.
 
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Olgun Peker, 401 sayfalık iddianamede 'örgüt liderliği' ile suçlanıyor.
 
ŞİFRE 'İNŞAAT'MIŞ
 
İddianamede çarpıcı başlıklar da var. Başlıklardan biri de şifrelerle ilgili.
 
İddianamede 12.04.2011 tarihinde İlhan Ekşioğlu’nun “100 ayarlayabildim, inşaatlar için” dediği yazılmış. 'İnşaat' kelimesinin şike yapılan maçlarla ilgili şifre olarak kullanıldığı iddia ediliyor.
 
İddianamede İBB-Fenerbahçe maçı için Tamer Yelkovan’a ödeme talimatı verildiği de öne sürülüyor. "Sami bana gelir, Ayşe tatile çıksın" diyerek başka bir şifreden daha bahsediliyor.