Şile'den acı haber geldi

Şile açıklarında batan gemiye ilişkin yapılan arama kurtarma çalışmaları sırasında kayalıklara çarparak parçalanan tahlisiye botunun kaptanı Cemil Özben ile yağcı Turgay Sarıboğa'nın cesetlerine ulaşıldı.

Şileden acı haber geldi
05 Aralık 2012 Çarşamba 12:46 tarihinde eklendi.

 

Karadeniz'deki fırtına nedeniyle dün Şile açıklarında batan ''Volgo-Balt 199'' adlı yük gemisinin mürettebatı ile kayalıklara çarparak parçalanan tahlisiye botunun personeline yönelik arama kurtarma çalışmalarına devam ediliyor. 
     
Denizin düne göre daha dalgasız ve rüzgarsız olduğu görülürken, yapılan çalışmalarda son olarak 2 kişinin daha cesedine ulaşıldı. 
     
Bulunan cesetlerin, tahlisiye botunun kaptanı Cemil Özben ile yağcı Turgay Sarıboğa olduğu Şile sahilinde bekleyen arkadaşları tarafından teşhis edildi. Fenalık geçiren vefat eden denizcilerin arkadaşlarına, hazır bekletilen ambulanstaki ekipler tarafından müdahale edildi. Özben ile Sarıboğa'nın cenazeleri, morga kaldırılmak üzere götürüldü. 
     
Böylece bulunan ceset sayısı, 2'si tahlisiye botu personeli, 1'i gemi mürettebatından olmak üzere 3'e ulaştı. 
     
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri çalışmalarını denizden, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ise havadan arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. 
     
Batan gemi mürettebatından 7 kişi ile kurtarma botundaki 1 kişi ve karadan bota yardım etmek isterken dalganın etkisiyle denizde kaybolan balıkçı Mümin Akgün olmak üzere toplam 9 kişi aranıyor. 
   
 Arananların yakınları, Şile sahilinde bekleyişlerini sürdürüyor.