Silivri'de bugün kimse yok

66'sı tutuklu 275 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 271. duruşması başladı. Dün yaşanan izdiham sonrası Silivri'de bugün kimseler yok

Silivride bugün kimse yok
14 Aralık 2012 Cuma 11:18 tarihinde eklendi.

 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan küçük salonda görülen duruşmaya CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, gazeteci Tuncay Özkan, emekli orgeneraller Hasan Iğsız ve Hurşit Tolon ile Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 46 tutuklu sanık katıldı. 
 
Eski genelkurmay başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara GATA'da tedavi gören YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli tuğgeneraller Veli Küçük ve Levent Ersöz ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi. 
 
Bu davadan tutuksuz yargılanan ''Odatv'' davasının tutuklu sanığı Yalçın Küçük'ün de hazır bulunduğu duruşmaya 8 tutuksuz sanık katıldı. 
 
Duruşma, dünkü oturumda söz alamayan sanık avukatlarının beyanlarının alınmasıyla devam ediyor. 
 
-Bugünkü duruşmaya ilgi az- 
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP'li Milletvekili İlhan Cihaner, sanık yakınları ve gazetecilerin izlediği duruşmaya, dünkü oturuma göre katılımın az olduğu gözlendi. 
 
Davanın dünkü duruşmasında esas hakkında mütalaanın açıklanacağı beklentisiyle izdiham yaşanmıştı. Bugünkü oturum sakin başladı. Cezaevi önünde de bugün bekleyen kimsenin olmadığı görüldü. 
Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan duruşma salonlarında hem ''Ergenekon'' hem de İstanbul'daki ''KCK'' davası görülürken, jandarma ekipleri cezaevinin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. 
 
Cezaevine TEM'den ve E-5 Karayolu'ndan gelişlerde kullanılan bağlantı yollarında oluşturulan kontrol noktalarından araç girişine izin verilmedi.