Sınır hattında tek kişilik eylem

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar İlçesi'nde, manavlık yapan 24 yaşındaki Şükrü Güven, Rasulayn'da devam eden çatışmalar nedeniyle satış yapamadığı için çürüyen meyveleri kaldırıma dökerek eylem yaptı.

Sınır hattında tek kişilik eylem
15 Eylül 2013 Pazar 17:25 tarihinde eklendi.
 
El-Nusra ile PYD güçlerinin çatışmalarının devam ettiği Rasulayn'ın hemen karşısındaki Ceylanpınar İlçesi'nde manavlık yapan Şükrü Güven, çatışmalar nedeniyle satış yapamamaktan yakındı.

Sınır hattındaki Viranşehir Caddesi'nde manav dükkanı bulunan evli ve 1 çocuk babası Güven, satış yapamadığını savunarak çürüyen meyveleri kaldırıma attı. Vatandaşların sınıra yakın bölgedeki işyerlerine uğramadığını söyleyen Güven, çürüyen meyveleri kaldırıma atarak satış yapamadığına tepki gösterdi.
 
Güven, "Yanı başımızda çıkan çatışmadan dolayı esnaf iş yapamaz hale geldi. Piyasa durgun. Ben dahil hiç esnaf iş yapamaz hale geldi. Şuanda çarşı merkezinde hiç bir sivil vatandaş bulmanız imkansız. Bu savaş nedeniyle çalışamıyoruz.

İş yerimize mal getiremiyoruz, getirmiş olduğumuz meyveler de yerinde çürüyor ve çöpe atmak zorunda kalıyoruz. Ben eşim ve çocuğumla birlikte 15 kişiye bakıyorum. 15-20 bin lira zararım var. Herkes gibi göç etmek zorunda kalacağım" dedi. 

DHA