"Sınırda tedbirimizi alıyoruz"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel,"Ülkenin savunması için güvenliği için ne gerekliyse o yapılıyor.” dedi.

Sınırda tedbirimizi alıyoruz
01 Ekim 2013 Salı 21:36 tarihinde eklendi, 1.218 kez okundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 'Suriye sınırında son dönemde alınan ekstra bir önlem var mı?' sorusu üzerine, “Her şey basında yer alıyor. Savuma için ne gerekliyse, ülkenin savunması için güvenliği için ne gerekliyse o yapılıyor.” dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, yeni yasama yılı açılış resepsiyonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Sivas'ta düşen uçakla ilgili soru üzerine Özel, "Çok dinamik bir ordumuz var. Ben pilotlarıma güveniyorum.

Her dakika her saat semalarımızda 25-30 savaş uçağımız uçuyor.” diye konuştu. Gerekli tahkikatın başlatıldığını söyleyen Özel, “Kaza tabi ki olacak. Kara yolunda trafik kazası olmuyor mu?” ifadesini kullandı. Özel, Türk Silahlı Kuvvetlerinin en şeffaf dönemini yaşadığını belirtti.

Bir gazetecinin, 'Suriye sınırında son altı ayda çok yoğun bir hareketlilik var. Siz de bunu günden güne açıklıyorsunuz. TSK’nın Suriye sınırında yapılanmasında son dönemdeki hareketliliğin yaşanan kaçakçılık olayları ile doğrudan bağlantısı oduğu söylenebilir mi?' sorusu üzerine Özel, “Tabi, biz hudutları korumakla mükellefiz. Her türlü kaçakçılık olur, terör olur, vesaire olur. Onun için her türlü tedbirimiz alıyoruz.” cevabını verdi.

Gazetecinin, 'Özellikle açıklamanızda dikkat çeken bir husus var. Bin, bin 500 kişilik kalabalık gruplardan bahsediliyor.' sözleri üzerine Özel, “Öyle geliyorlar ama bunların da yurt içinden destekleyicileri olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Birisi getiriyorsa birisi de alıyor.” dedi.

Başka bir gazetecinin, 'Suriye sınırında son dönemde alınan ekstra bir önlem var mı?' sorusuna karşılık Özel, “Her şey basında yer alıyor. Savuma için ne gerekliyse, ülkenin savunması için güvenliği için ne gerekliyse o yapılıyor.” değerlendirmesinde bulundu. 


CİHAN