Sırbistan’ın BIE Delegesi ESİDEF'te

İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için çalışmalarını sürdüren Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), Sırbistan Ticaret ve Telekomünikasyon Bakan Yardımcısı Jelena Marjanovic ile Sırbistan Paris Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri ve BIE Delegesi İvana Stankovic’i ağırladı.

Sırbistanın BIE Delegesi ESİDEFte
17 Mayıs 2013 Cuma 13:32 tarihinde eklendi.

İzmir’i tanımak ve adaylık çalışmalarını yerinde görmek için gelen heyete evsahipliği yapan ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara, "EXPO 2020, İzmir'in en önemli gündemlerinden biri. Biz İzmir ve ülkemiz için bu organizasyonu istiyoruz. Sırbistan ile ilişkilerimizin sadece dostluk olarak kalmasından ziyade ticari olarak da sürdürülebilir olmasını istiyoruz. İki ülke arasındaki işbirliğinin, ancak bu şekilde kalıcı olacağını düşünüyoruz. Biz de federasyon olarak hem gittiğimiz ülkelerde yaptığımız lobilerle hem de ilimize gelen heyetlere gösterdiğimiz ilgi ve çalışmalarımızla bu projeye destek için çalışıyoruz." dedi.

Adaylık çalışmalarından etkilendiğini ifade eden Bakan Yardımcısı Marjanovic ise, "EXPO 2020 için seçmiş olduğunuz tema çok önemli. Bütün dünyanın her geçen gün daha fazla ihtiyacı olacak olan sağlık teması dikkat çekici. Sizi Sırbistan’a, bu projenizi anlatmanız için bekliyoruz. Organizasyon yapınız çok güzel. İzmir’in zengin kültürü, sıcakkanlı insanları, geçmişten gelen tarihi sizi bir adım öne çıkaracaktır. Sırbistan olarak bu güzel davetinize ve misafirperverliğinize tekrar teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.


CİHAN