Şırnak şehitlerine veda

ŞIRNAK'ta PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya, memleketi Ankara'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak şehitlerine veda
22 Nisan 2017 Cumartesi 14:13 tarihinde eklendi.
ŞIRNAK'ta PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya, memleketi Ankara'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
 
Şırnak'ın Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasında bulunan Andaç mevkiindeki üs bölgesine PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen evli ve bir çocuk babası Piyade Üsteğmen Kaya'nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne getirildi. Burada silah arkadaşları tarafından cenaze aracından alınan şehidin naaşı, törenin yapılacağı alana taşındı.
 
ŞEHİT EŞİ KAYA: AŞKIM NE OLUR KALK ORADAN
 
Bu sırada cenazenin peşinden 15 aylık oğlu Arda Yiğit'i kucağında taşıyarak, gelen şehit Kaya'nın öğretmen eşi Nuray Göçmen Kaya, cenazenin yanına giderek, gözyaşı döktü. Şehit eşinin parkasını giyen Kaya'nın naaşı eliyle okşayarak, "Aşkım ne olur kalk oradan. Daha yapacak çok işimiz var. Aşkım seni çok seviyorum. Emanetine iyi bakacağım. Gözün açık gitmesin" demesi yürekleri dağladı. Anne Nuray Göçmen Kaya, oğlu Arda'ya "Hadi oğlum, babanı öp" diye seslendi. Acılı eş Kaya'yı yakınları teselli etmeye çalıştı. Cenazenin başından ayrılan ancak daha sonra oğlu Arda ile birlikte dayanamayıp, tekrar gelen Nuray Göçmen Kaya, "Ben seni asla bırakmayacağım aşkım" diyerek gözyaşı döktü.
 
CHP VE MHP LİDERLERİ DE KATILDI
 
Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ankara Valisi Ercan Topaca, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, kuvvet komutanları ve siyasilerle birlikte şehidin ailesiyle çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Muhammet İsmail Kaya, Etimesgut'ta toprağa verildi.
 
DOĞU GÖREVİNİN BİTMESİNE BİR AY KALMIŞ
 
Öte yandan Şırnak'ta 2 yıldır görev yapan Piyade Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya'nın doğu görevinin bitmesine bir ay kaldığı öğrenildi.
 
Şehit Uzman Çavuş Çubuk'un cenazesi Ordu'ya getirildi
 
Nedim KOVAN/ GÜLYALI (Ordu), (DHA)- ŞIRNAK’ın Uludere İlçesi Bestler Dereler bölgesinde, PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 30 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk’un Türk bayrağına sarılı cenazesi, askeri uçakla Ordu- Giresun Havalimanı’na getirildi.
 
Ordu’nun Ünye nüfusuna kayıtlı, evli ve 2 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk’ın cenazesi, Şırnak’ta düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanı’na getirildi. Şehidin eşi Gülsüm Çubuk ile kardeşi Serhat Çubuk ve şehidin 2 çocuğu da aynı uçakta geldi. Şehit Çubuk’un cenazesi burada askeri tören mangası tarafından karşılandı.
 
Karşılama törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, polis, şehidin yakınları ile vatandaşlar katıldı. Uçaktan askerler tarafından alınan şehit Uzman çavuş Çubuk’un cenazesi, daha sonra omuzda cenaze aracına taşındı. Havalimanında törende hazır bulunan şehidin annesi Fidan ile babası Veli Çubuk gözyaşlarını tutamadı,
 
Cenaze karayoluyla törenin düzenleneceği Ünye İlçesi’ne götürüldü.