Şırnak’ta polise Kaleşnikoflu saldırı

Şırnak’ta önce YDG-H'ye müdahale eden polislere ardından Emniyet Müdürlüğü binasına Kaleşnikofla ateş açıldı

Şırnakta polise Kaleşnikoflu saldırı
23 Ekim 2014 Perşembe 12:04 tarihinde eklendi.

Aynı saatlerde bir öğretmenin evine ses bombası atıldı. Olaylarda ölen ya da yaralanan olmazken maddi hasar meydana geldi

Alınan bilgiye göre; Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkan ve PKK’nın gençlik - asayiş birimi olarak bilinen YDG-H yolu trafiğe kapattı, kimlik kontrolü yaptı. Nur Mahallesi’nde bir süre devam eden gerginliğe polis müdahale etmek istedi. Bu sırada Kurami Sokak'ta bulunan bazı silahlı kişiler polise Kaleşnikoflarla ateş açtı. Bu sırada Şah Mahallesi Sanrı Sokak'ta gerginlik yaşandı. Burada sokağa çıkan bazı kişiler, bölgede ikamet eden bir öğretmenin evine ses bombası attı. Öğretmenin kaldığı evin balkonuna düşen bomba, büyük bir gürültüyle patladı. Ancak şans eseri hayatını kaybeden ya da yaralanan olmadı.

Olayların sakinleşmesinden sonra görevli polis memurları Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına çekildi. Saat 23.00 sularında Emniyet Müdürlüğü binası uzun namlulu silahlarla tarandı. Emniyet binasına çok sayıda kurşun isabet ederken polis önlem aldı. Polis, saldırının mahalle arasından yapılması nedeniyle 'siviller zarar görmesin' diye karşılık verilmedi. Zırhlı araçlarla ateş açılan bölge kontrol edildi. Ancak saldırganlar kaçtı.


CİHAN