Şırnak'taki termik santraller hakkında suç duyurusu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir grup çevreci tarafından ilçede bulunan ve kurulması planlanan termik santraller hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

24 Şubat 2014 Pazartesi 19:36 tarihinde eklendi.
 
Silopi'de avukat öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir grup çevre platformu üyesi Silopi Adliye Sarayı'na kadar yürüyerek basın açıklaması yaptı. Çevre Platformu Aktivisleri adına konuşan Avukat Suzan Açar, termik santrallerin kurulmasının çevreye ciddi anlamda zarar verdiğini belirterek, bunların oluşum süreçlerinin belli bir protokolde olması gerektiğini söyledi.
 
Silopi'deki termik santrallerin bir protokol ve kurallara uyulmadan yapıldığını iddia eden avukat Suzan Açar, "Görümlü köyünde termik santral bir ünite olarak yapılmakta ve şu an iki tane daha yapılmaktadır. Biz buna karşı çıktığımız için arkadaşlarımızla burada toplanmış bulunmaktayız. Koyunören köyünde de bir tane daha yapıldığını duymaktayız.

Buna da karşı çıkmak için özellikle suç duyurumuz daha sonra adliye olarak başvuracağımız iptal davası açacağımızı buradan belirtiyoruz. Bu işin takipçisi olacağımızı söylüyoruz. Dolayısıyla buradaki arkadaşlarla beraber suç duyurusunda bulunuyoruz'" dedi.
 
Açıklamanın ardından eğitimci, öğrenci ve avukatlardan oluşan 15 kişi ayrı ayrı hazırladıkları dilekçeleri Cumhuriyet Başsavcılığına teslim ederek suç duyurusunda bulundular. Grup suç duyurusunda bulunduktan sonra dağıldı.

DHA