Sırrı Süreyya Önder İstanbul'a göz kırptı

BDP Milletvekili Önder, Gezi Parkı eylemlerine değindiği konuşmasında, buradan edindikleri deneyimleri yerel seçimlere taşıyacaklarını söyledi.

Sırrı Süreyya Önder İstanbula göz kırptı
28 Temmuz 2013 Pazar 22:02 tarihinde eklendi.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Örgütü 2. Olağanüstü Kongresi yapılıyor. Kongrede konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, " Bugüne kadar Suriye, Irak,Yunanistan, Bulgaristan komşunuzdu. Şimdi Kürdistan komşunuz olacak diye niye kıyamet koparıyorsunuz? dedi.
 
HDK'Lİ BELEDİYE BAŞKANI 
 
Seçim öncesi konuşma yapan BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder de şunları söyledi: "Önümüzde yerel seçimler var. Bu deneyimi yerel seçimlere taşıyacağız. Hep birlikte yoldaşlarımızla beraber. Başkaları ne yapıyor. Hükümetin bütün adayları artık hükümsüzdür. Bu halkın en birincil taleplerinde meydanda görmedik. Bir kentin belediye başkanını düşünün ki bu kenti yönetemiyor. Ağzını açmış başka tarafa bakıyor. Diğerlerine bakıyoruz ne yapıyorlar. Bu kente dair söyleyecek sözleri var mı? Bu kente dair Gezi direnişinden bir şey çıkarmışlar mı? Baktığımız zaman gördüğümüz şu; Meğer onlar da sermaye sahiplerine bakıyormuş. Koçlara, Sabancılara bakıyorlar. Bu direniş bu anlayışı gömmüştür haberleri yok. Uzatmaları oynuyorlar. Kendi kendilerine araştırma yayınlayıp kendilerini birinci çıkarıyorlar. İddia ediyorum ve öneriyorum. Bu gezi ruhu dolayısıyla halkların demokratik kongresi devrimci tutumuyla net bir şekilde ağırlığını koyarsa önümüzdeki yıl bizim HDK’li belediye başkanımız olacaktır."
 
"BİZ KADINLAR ÖZGÜR OLACAĞIZ"
 
BDP milletvekili Sebahat Tuncel ise hamile kadınlarla ilgili son günlerde ortaya atılan tartışmalara değindi. Tuncel "Biz kadınlar özgür olacağız. Gecede gündüzde sokakta özgür dolaşacağız. Hem başörtülü, hem başörtüsüz, hem çıplak, hem hamile, ne olursak olalım asla bize kimse karar veremez. Kadınların nerede, nasıl yürüyeceğine, nerede ne giyeceğine, kimle nasıl konuşacağına erkekler karar veremez. İktidarlar karar veremez" şeklinde konuştu.