Şivan Perver açlık grevine başladı

Kürt müzisyen Şivan Perver, cezaevlerinde yapılan açlık grevlerine insani destek amacıyla Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde bir günlük açlık grevine başladı.

Şivan Perver açlık grevine başladı
16 Kasım 2012 Cuma 17:23 tarihinde eklendi, 1.044 kez okundu.

 

Kuzey Irak'ta bulunan Kürt Müzisyen Şivan Perver, Erbil'de bugün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Meclisi'nin karşısındaki Sami Abdurrahman Parkı'nda bir günlük açlık grevine girdi.
 
Kürtçe ve Türkçe basın açıklaması yapan Perver, cezaevlerinde açlık grevi yapan mahkumlara insani, sembolik destek vermek amacıyla eylemi gerçekleştirdiğini söyledi.
 
Şivan Perver, ''Cezaevlerinde açlık grevine giren insanların taleplerinin haklı olduğuna inanarak destek veriyorum. Hükümeti de insaflı ve merhametli olmaya davet ediyorum. Hepimizin barışa, demokrasiye ihtiyacı var'' dedi.
 
Sanatçı Şivan Perver, hükümetin, anadilde savunma hakkı ile ilgili mecliste yaptığı çalışmalar ve hükümet yetkililerinin 'mesaj alındı artık grevi bıraksınlar' şeklindeki açıklamalarına rağmen açlık grevinin sürdürülmesi konusundaki bir soruya ise şu cevabı verdi:
 
"Grevin amacı neyse, şartları yerine getiriliyorsa bence fazla devam etmeye gerek yok. Oturup konuşmaları gerekiyor. Birbirlerini saymaları gerekiyor. Türkiye artık ilerleyen bir ülke, kendini değiştirmesi gerekiyor. Türkiye'de herşey herkese yeter. Ne Kürt'ün ne de Türk'ün ölmesi gerekiyor."
 
Perver, açıklamalarının ardından sazıyla mini bir konser verdi.