Sivas ve Tokat Ülkü Ocakları'ndan 'Andımız' tepkisi

Sivas ve Tokat'ta Ülkü Ocakları, okullardan 'Andımız'ın demokratikleşme paketiyle birlikte uygulamadan kaldırılacak olmasına kent meydanında yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Sivas ve Tokat Ülkü Ocaklarından Andımız tepkisi
01 Ekim 2013 Salı 19:18 tarihinde eklendi, 1.265 kez okundu.
Gruplar hep bir ağızdan 'Andımız'ı okudu.
 
Sivas Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 200 kişi kent meydanında bir araya gelerek demokratikleşme paketi içinde yer alan okullardan 'Andımız'ın kaldırılmasına tepki gösterdi.

Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Sivas Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, "Başbakan Erdoğan'ın demokratikleşme paketi adı altında açıkladığı maddelerden birisi de andımızın kaldırılması olmuştur.

Bölücü terör örgütünün dayatması olduğu her yönüyle aşikar olan bu adım, milletimize yapılmış büyük bir hakarettir. Çünkü andımızın kaldırılmasından rahatsızlık duymayan tek kesim, Türk düşmanları olmuştur. Türk milletinin malı ve canıyla bedelini ödeyerek aldığı bu toprakların hakimiyet tapusu, AKP tarafından altın tepsi içerisinde Türk düşmanlarına sunulmaktadır.

Türk yurdunda 'Türk'üm' demenin suç haline dönüştüğü bu ihanet süreci, gün gelecek sahiplerinin başına çalınacaktır. Türklüğe ve Türk milletine yapılan bu saldırıların hesabı asla mahşere kalmayacaktır" dedi.
 
Aralarında kadınların da bulunduğu grup basın açıklaması sonrasında hep bir ağızdan andımızı okudu.
 
TOKAT'TA DA PROTESTO
 
Tokat'ta ise Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 250 kişi büyük bir bayrak açarak, 'Biz 36 etnik unsura ayrılmak istenen 80 milyon değil, 350 milyonluk büyük Türk milletiyiz' pankartı taşıdı. Sık sık, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' sloganı atan grup adına açıklamayı Tokat Ülkü Ocakları ikinci başkanı Tuğrul Erbay yaptı.
 
Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı pakette PKK'nın isteklerinin yer aldığını söyleyen Erbay, "Varlığını Türkün varlığına armağan eden Türk milliyetçileri, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de andımızı daha gür bir sesle okumaya devam edecektir" dedi.
 
Grup açıklamanın ardından birlikte 'Andımızı' okuyarak dağıldı.

DHA