Sivas’a mevsimin ilk karı düştü

Kış memleketi olarak bilinen Sivas’a mevsimin ilk karı düştü. Yağmurlu bir havanın hakim olduğu Sivas’ta vatandaşlar, bu sabah güne karla uyandı.

Sivasa mevsimin ilk karı düştü
22 Kasım 2014 Cumartesi 10:52 tarihinde eklendi.

Kış memleketi olarak bilinen Sivas’a mevsimin ilk karı düştü. Yağmurlu bir havanın hakim olduğu Sivas’ta vatandaşlar, bu sabah güne karla uyandı. Mevsimin ilk karıyla tanışan vatandaşlar kar yağışı altında işlerine gitmeye çalıştı.

Sivas'ta hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte son günlerde etkili olan yağmur yerini kara bıraktı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Sivas kent merkezinde lapa lapa kar yağmaya başladı. Kar yağışı ile birlikte tabiat beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışı bazı ilçelerde de etkili olurken kar kalınlığı yüksek kesimlerde 10 santimetreye kadar ulaştı.

Kartpostallık görüntülerin oluştuğu kent merkezinde çocuklar da kar topu oynayarak mevsimin ilk karının tadını çıkardı. Sabaha beyaz bir örtüyle uyanan sürücüler öncelikle araçlarının üzerinde biriken karları temizledi. Belediye ekipleri de sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kaldırımlarda kar temizliği yaptı.

Kar yağışı nedeniyle hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü kentte, Meteoroloji verilerine göre sıcaklıkların daha da düşmesi beklenirken çarşamba gününe kadar kar yağışının süreceği tahmin ediliyor.


CİHAN