Sivas’ta memurlar iş bıraktı

Sivas’ta Türk Büro-Sen üyesi memurlar bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Memurlar, iş bırakma eyleminin bir uyarı olduğunu belirterek, taleplerin karşılanmaması halinde genel grevi düşündüklerini dile getirdiler.

Sivasta memurlar iş bıraktı
27 Şubat 2013 Çarşamba 15:26 tarihinde eklendi.

 

Sivas’ta Türk Büro-Sen üyesi memurlar, Defterdarlık önünde toplanarak iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Türk Büro-Sen Şube Başkanı  Güner  Akay, Bugün bu alanda olduğu gibi ülkenin her yerinde kamu çalışanlarının meydanlara indiğini söyledi. 
 
Uluslararası hukuk ve yasalardan kaynaklanan meşru haklarını kullanarak üretimden gelen güçlerini kullandıklarını kaydeden Akay, “Bugün gerçekleştirdiğimiz iş bırakma eylemi bir uyarıdır. Taleplerimizin karşılanmaması halinde bugünkü eylemin genel grevin ayak sesleri olduğunu siyesi iradeye hatırlatmak isteriz” dedi.
 
Biz alanların yabancısı değiliz.Gerekirse bundan sonra da genel grev için alanları doldurmaktan geri durmayacağız” diyen  Güner  Akay  şöyle devam etti: 
 
“Tüm bu sorunlar karşısında sorumlu sendikacılık gereği hak arayışımız hep sürdü. Bilindiği gibi iş yavaşlatma, iş bırakma eylemleri dünyada ve ülkemizde sıkça başvurulan bir yöntem değildir. Sendikamız bu kararı almadan önce hükümet yetkilileri ile gerçekleştirdi görüşmelerde kamu çalışanlarının sorunlarına çare üretilmesini defalarca talep etmiş ve yetkilileri eylem ve söylemleriyle uyarmıştır. Ancak, siyasi irade kamu çalışanına gözlerini kapatmış kulaklarını tıkamıştır.Bize de iş bırakmadan başka yol bırakmamıştır. “

CİHAN