Soma'daki acıyı sessiz yürüyüşle paylaştılar

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Manisa Soma'da bir kömür madeni ocağında yaşanan felaketin acısını gerçekleştirdikleri sessiz yürüyüşle paylaştılar

Somadaki acıyı sessiz yürüyüşle paylaştılar
20 Mayıs 2014 Salı 19:09 tarihinde eklendi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Manavgatlılar, 'Bu sessiz çığlığımız' diyerek kömür madeni ocağında hayatını kaybedenlerin yakınlarına manen destek verdi. Başkan Sözen, "Sessiz yürüyüşümüzle; sessiz çığlığımızla toplumun dikkatini çekeceğiz. Bazen sessizlik birçok şeyin çok daha iyi anlatılmasıdır." dedi.

Cumhuriyet Meydanı'na toplananlar '19 Mayıs ruhuyla Soma'nın hesabını soracağız', 'Acınız acımızdır, başımız sağ olsun.' yazılı döviz açtı.

Başına işçi bareti takarak halkı selamlayan Sözen, "Cam kırıkları gibidir bazen kelimeler, sussan acıtır, konuşsan kanatır. Öyle ölüler vardır ki, ben onların öldüklerini düşündükçe vakit olur yaşadığımdan utanırım." dedi. Soma'da alın teriyle ekmeğinin kazanmak için çalışan 301 insanının hak etmediği şekilde hayatını kaybettiğini belirten Sözen, "Alın terini önemsemeyen sadece kendisine çalışan sermayenin dikkatsizliği ve duyarsızlığı yüzlerce işçimizin ölümüne neden olmuştur. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum. Diliyorum ki Manavgat'ta yaşayan insanlarımın meş'aleleri ve Türk bayraklarıyla yapacağı sessiz yürüyüşü, bütün Türkiye’ye örnek olur. Bu gün insanlara bir kere daha sessiz yürüyüşümüzle; sessiz çığlığımız la toplunun dikkatini çekeceğiz. Şunu bilin bazen sessizlik bir çok şeyin çok daha iyi anlatılmasıdır. Haykırışın, feryadın, isyanın çok daha güzel bir anlatımıdır." ifadelerini kullandı.


CİHAN