Soruşturma var ilerleme yok

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen tarafından mayıs ayından beri yürütülen soruşturmada herhangi bir ilerleme sağlanamadı. Mağdur MHP’liler ise ifade vermedi

Soruşturma var ilerleme yok
26 Ağustos 2011 Cuma 08:22 tarihinde eklendi.

 

12 Haziran 2011 genel seçimleri öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi’ni sarsan “kaset skandalı” hakkındaki soruşturma devam ediyor. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen tarafından Mayıs ayından beri yürütülen soruşturmada henüz net bir sonuca ulaşılamadı. İki ayrı operasyonda “tesadüfen” elde edilen deliller sonucu yapılan operasyonlar dışında herhangi bir ilerleme sağlanamadı. İfadeye çağrılan mağdur MHP’liler ise henüz ifade vermedi.
 
MHP’nin avukatı Hamit Kocabey, “Soruşturmanın hızlı yürüdüğü ve sonuç alıcı şekilde olduğu kanaatinde değilim. Bir sonuca ulaşabileceğini düşünmüyorum. Burada amaç MHP’ye seçim öncesi zarar verilmesiydi ve bu amaca da ulaşıldı” dedi.
 
Soruşturulan şüphelilerin avukatı Metehan Özkan ise, “Türkiye Cumhuriyeti adalet kurumları, bu failleri tespit edemiyorsa yapılacak başka birşey yok. Bugün başkasına yapılan yarın size de yapılabilir. Biz şahıs olarak bu konuyu çözemeyiz. Adalete güvenmekten başka çaremiz yok” dedi.
Kaset skandalında yaşananlar:
 
-  26-29 Nisan 2011: Milliyetçi Hareket Partisi yöneticisi 10 kişiye ait görüntüler, 26 Nisan 2011’de bazı internet sitelerinde yayınlandı. Ardından aralarında Genel başkan yardımcılarının da bulunduğu yöneticiler istifa etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Görüntüleri yayınlayan sitelerin 25 tanesinin yurtdışından, bir tanesinin ise Türkiye’den yayın yaptığı tespit edildi.
 
-  12 Mayıs 2011: Soruşturma kapsamında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kasetlerin yayımlanmasının sorumlusu olarak gösterdiği Faruk Bayındır’ın 12 Mayıs 2011’de ifadesi alındı. Emniyette ifade veren Bayındır, “Bahçeli’nin açıklamalarının ardından mağdur olduğunu, kaset olayları ile alakası olmadığını” söyledi. Bayındır ayrıca “Bu olayla ilgili araştırma yapılarak, gerçeklerin ortaya çıkarılmasını istiyorum” diyerek şikayetçi oldu.
 
-  4 Haziran 2011: 12 Haziran seçimleri öncesinde MHP’nin 6 Haziran’da Diyarbakır’da yapacağı mitingte olay çıkaracakları iddiasıyla 17 kişi gözaltına alındı. 17 kişiden 11’i tutuklandı. MHP açıklama yaparak bu soruşturmayı “düzmece operasyon” olarak nitelendirdi. Daha sonra yapılan itirazlar üzerine aralarında Erdem Karakoç’un da bulunduğu 7 kişi tahliye edildi.
 
-  8 Haziran 2011: İstanbul polisinin göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen bir çeteye yönelik operasyonunda kaset skandalına ilişkin yeni bulgulara ulaşıldı. Çeteye yönelik teknik takipte zanlıların kaset skandalıyla ilgili konuşmaları da tespit edildi.

Milliyet