Spil Dağı'na yabani hayvanlar için yem

Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri, karla kaplı Spil Dağı Milli Parkı'nda yaşayan yılkı atları, kuşlar ve diğer yaban hayvanları için yem atıldı.

Spil Dağına yabani hayvanlar için yem
08 Ocak 2013 Salı 17:19 tarihinde eklendi, 1.442 kez okundu.

 

Hava sıcaklığının eksi 11 dereceye düştüğü Spil Dağı'nda bulunan Kızılbel Göleti de buz tuttu.
 
Manisa Spil Dağı'nda kar yağışının ardından doğal yaşamın korunmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Bin 400 metrede bulunan milli parkın evsahipleri haline gelen yılkı cinsi 500 atın bulunduğu, ayrıca çok çeşitli kanatlıların yaşam alanı olan bölgeye 600 kg. buğday, 500 kg. saman ve ekmek atıldı. 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, kendilerine bağlı Manisa, İzmir, Muğla ve Aydın'da 89 ton yem bağışlandığını, bunun 3 bin 400 kg.'lık bölümünü Manisa’daki av ve yaban hayatıyla ilgili dernekler ve doğa dostu vatandaşların yaptığını söyledi.

Bayrak, bu yemlerin kış şartlarının hüküm sürdüğü bölgelere düzenli olarak atılıp yaban hayatının desteklenmesinin sağlanacağını kaydetti.

Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu Spil Dağı'nda gruplar halinde yaşayan yılkı atları ve diğer yaban hayvanlarının aç kalmaması için her yıl olduğu gibi yemleme çalışması yaptıklarını aktaran Bölge Müdürü Bayrak, “Olumsuz kış şartlarının seyrettiği dönemlerde yaban hayvanlarının yaşamını devam ettirebilmesi için doğaya yem bırakılması önemli. Ayrıca yem bağışı kampanyasına destek veren bütün Manisalı doğa dostlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

CİHAN