Star Şampiyonlar Ligi'ni bırakacak

Kapıyı açık bırakıyorum, ama benim anladığım Star, Şampiyonlar Ligi’nin yayın hakkı sözleşmesini yenilemeyecek.

Star Şampiyonlar Ligini bırakacak
26 Aralık 2011 Pazartesi 08:41 tarihinde eklendi.

 

Kapıyı açık bırakıyorum, ama benim  anladığım Star,   Şampiyonlar Ligi’nin yayın hakkı sözleşmesini yenilemeyecek. Doğan Holding bünyesindeyken yapılan  anlaşma 2009-2011 yıllarını kapsıyordu. Doğuş Holding’in bu kanalı satın alması soru  işaretlerini de beraberinde  getirdi. UEFA bu ligin değerini  29.5 milyon euro olarak  belirlemiş. Ve bu para   Doğuş’a fazla geliyor. Hesap-kitap yapmışlar reklam gelirleri vs tutmamış.
 
Ayrıca Türk takımlarının salı ve çarşamba günleri oynayacağı maçların yayını, o saat dilimindeki düzeni alt üst ediyor. Kanal bu ‘zararın’ yanı sıra çok yüksek bulduğu bu fiyatı kabul etmeye yanaşmıyor. Bir özel televizyon için bu anlaşmanın artık ‘pahalı’ olduğu görüşünde. Türk takımlarının dışında diğer karşılaşmaların da eski izlenirlilik oranı yok. Özellikle grup maçları.
 
Yani Şampiyonlar Ligi yayınlarının durumu belirsiz.   Peki bu parayı kim verir? Dizi savaşlarının had safhada olduğu  bir dönemde, özel televizyonların ya da şöyle diyeyim çok izlenen özel televizyon kanallarının bu işe girmesini olası göremiyorum. UEFA ‘prestijli bir kanala’ vermek isteyecektir. Peki bu kim olur? TRT bu maç yayınlarını alır mı? Alırsa, elektrik paraları   ‘hayırlı bir yere’ gitmiş olur. Hem Genel Müdür İbrahim   Şahin, “Biz BBC’yiz” demiyor mu?
 
Sina Koloğlu/Milliyet Cadde