Sultanbeyli tarihi kayıt altına alındı

Sultanbeyli Belediyesi tarafından yayınlanan ‘Sultanbeyli Tarihi’ kitabı Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde yapılan programla kamuoyuna tanıtıldı

Sultanbeyli tarihi kayıt altına alındı
05 Eylül 2013 Perşembe 11:58 tarihinde eklendi.

Kitap hem İstanbul’un hem de Sultanbeyli’nin kadim tarihine ışık tutuyor. Özel çabaların ürünü olan eser, birçok kaynaktan yararlanılarak hazırlandı.

Sultanbeyli Belediyesi’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı Sultanbeyli Tarihi kitabı, okuyucularıyla buluştu. Çok sayıda davetlinin katılımıyla Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısına AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Sultanbeyli Kaymakamı İbrahim Özefe, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, dördüncü dönem Belediye Başkanı Alaattin Ersoy, üçüncü dönem Belediye Başkanı Yahya Karakaya, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Yusuf Işık, İlçe Emniyet Müdürü Adem Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, İlçe Müftüsü Osman Arslan, siyasi parti temsilcileri ve yöneticileri, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, mahalle muhtarları, stk temsilcileri, iş adamları, basın mensupları ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, yerel yöneticiler olarak her yönden gelişmiş bir Sultanbeyli inşa etmeye çalıştıklarını ifade etti. Keskin, "Bizim hizmet anlayışımız altyapı ve üstyapı faaliyetlerinden ibaret değildir. Temel düsturumuz geçmişimizden hareketle bugünümüzü inşa etmektir. Biliyoruz ki şehirleri yaşanır kılanlar o şehrin tarihi ve kültürel dokusudur." şeklinde konuştu. Sultanbeyli Tarihi kitabıyla tarihe olan borçlarını bir nebzede olsa ödediklerini kaydeden Başkan Keskin, "Tarihimizi keşfetme çalışmamız önemli bir adım. Bugüne kadar ortak kültürümüzü ve manevi dünyamızı itina ile muhafaza ettik. Sultanbeyli Tarihi kitabıyla ilçemizin gelişimini değişimini görmüş olacağız. Bu kitabı sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İlçe kaymakamı İbrahim Özefe Sultanbeyli’nin tarihini anlatan kitabın tanıtımının kendisinin ilçede göreve başlamasının ikinci haftasına denk gelmesinin verdiği mutluluğu ifade etti. Özefe, "Sultanbeyli’nin tarihini bu şekilde bir galayla tanımam benim için mutluluk verici. Sultanbeyli’ye kaymakam olmaktan gurur duydum." dedi.

Milletvekili Osman Boyraz da kitap için emek verenlere teşekkür etti ve şehirlerin, kültürlerin ne kadar önemli olduğuna değindi. Boyraz, "Hepimiz farklı farklı yerlerde doğduk. 81 ilden geldik İstanbul’da yaşıyoruz. İstanbul’un kıymetini bilmeliyiz. Sultanbeyli Belediyesi güzel bir eser ortaya çıkardı. Ben Sultanbeyli’nin tarihini 13. yüz yıla kadar biliyordum ama daha da öncesi varmış." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kitabın yazarları Erhan Afyoncu, Coşkun Yılmaz, Vahdettin Engin ve Cemalettin Şahin kitabın hazırlanış aşamaları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.


CİHAN