''Suriye ile savaş istemiyoruz''

Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA), Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gemci, Türkiye’de istikrarının bozulmaması, seçimlerin huzur içerisinde yapılması için, yetkililerin Suriye konusunda sabır hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Suriye ile savaş istemiyoruz
28 Mart 2014 Cuma 16:14 tarihinde eklendi, 1.682 kez okundu.

Suriye’ye karşı alınacak ani bir savaş kararının yanlış olacağını belirten KALİDA Başkanı Gemci, “İş dünyası Suriye ile savaş istemiyor. Bu süreçte daha temkinli ve sağduyulu olmalıyız. Türkiye bölgesinde barışın da temsilcisi olduğunu unutmamalı. Böyle zamanlarda uluslararası diplomasi her zamankinden daha fazla işletilmeli. Bölgesinde yükselen bir Türkiye istemeyen devletler, bataklığa çekilmemizden büyük mutluluk duyacaktır. Yöneticiler, kışkırtmalara gelmeden hareket etmeli. Savaş; ekonomiyi, huzuru, istikrarı bozar. Dikkatli hareket edilmeli." dedi.

İş adamlarının ekonomik dar boğazın eşiğine geldiğini vurgulayan Gemci, "Suriye’nin bu tavrı hiçbir zaman kabul edilemez. Ancak bu tacizlere karşı çözüm sadece savaşmak değildir. Hiçbir zaman savaşın doğru bir çözüm olacağını düşünmüyorum. Diplomatik dil ve çözüm yolları daha çok kullanılmalı. Hiçbir çare kalmadığı durumda vatan için her şey yapılabilir.” diye konuştu.

SAVAŞ HALİNDE BİR GÖRÜNTÜ VEREN ÜLKEYE YATIRIM GELMESİNİ DÜŞÜNEMEZSİNİZ

Türkiye’nin üç önemli seçim süreci yaşayacağına değinen Gemci, şunları kaydetti: “Demokrasimiz seçimlerle güçleniyor. İstikrar ve ekonomik gelişmeler seçimlerin sonuçlarıyla doğrudan ilgilidir. Güvenoyu almış parti ve yerel yöneticiler, ülkemize taze kan olacak ve Türkiye kalkınmasına devam edecektir. Türkiye’nin seçim öncesi bir savaş ortamına sokulmasını manidar buluyorum. Piyasalarda seçim öncesi yaşanan gerginliklerden dolayı bir düşüş yaşıyoruz. Faiz, borsa ve dövizdeki dalgalanmalardan hepimiz rahatsızız. Kaç aydır sancılı olan borsa, gelen haberlerle yönünü aşağı doğru çevirip günü kayıplarla kapatıyor. Savaş halinde bir görüntü veren ülkeye yatırım gelmesini düşünemezsiniz. Savaş söylemlerinden şiddetle vazgeçilmeli. Dünya kamuoyu, Birleşmiş Milletler ve NATO üyesiyiz. Bu birlik ve platformlar sürece dâhil edilmeli. Ayrıca devletin tüm kurumlarının da bu anlamda sağduyuyla hareket edip, sorunu barışçıl yollarla çözmek için çaba göstermesini bekliyoruz."

Gemci, Esed ve Suriye yönetimin bataklığa sürüklendiğini, bu bataklığa giren her ülkenin zarar göreceğini vurguladı.
 


CİHAN