Suriye'de kanlı cuma !

Güvenlik güçlerinin protestoculara açtığı ateş ile 4 kişi hayatını kaybetti.

Suriyede kanlı cuma !
08 Temmuz 2011 Cuma 16:42 tarihinde eklendi, 1.621 kez okundu.

 

Merkezi Kahire'de bulunan Suriye Ulusal İnsan Hakları Örgütü'nün Başkanı Ammar Kurabi, güvenlik güçlerinin göstericilere açtığı ateşte, İdlib vilayetinin doğusundaki Maarat El Numan kasabasında 3 kişinin vurularak öldüğünü söyledi.
 
Kurabi, bir diğer protestocunun da başkent Şam'a bağlı Midan'da hayatını kaybettiğini kaydetti. 
 
Şam'ın banliyösü Sakba ve Humus'ta da göstericilere ağır ateş açıldığı belirtilirken, Kurabi, güvenlik güçlerinin, dün gece Harasta'nın bir banliyösünde 3 kişiyi öldürdüğünü sözlerine ekledi.
 
HAMA'DA GÖSTERİCİ SAYISI 450 BİNİ AŞTI
 
Bu arada Suriye'nin kuzeyindeki Hama kentinde, rejim karşıtı göstericilerin sayısının 450 bini geçtiği bildirildi. 
 
Suriyeli insan hakları örgütü lideri Abdülkerim Rihavi, "El Assi Meydanı ve meydana çıkan yollarda 450 binden fazla kişi gösteri düzenledi" dedi.
 
Göstericilerin rejimin devrilmesi çağrısında bulunduğunu belirten Rihavi, şu ana kadar Suriyeli güvenlik güçlerinin orada bulunmadığını söyledi.
 
SURİYE, ABD BÜYÜKELÇİSİNİ "SABOTAJCILARLA GÖRÜŞMEKLE" SUÇLADI
 
Suriye, Amerikalı Büyükelçi Robert Ford'u, Hama'da "sabotajcılarla görüşmekle" suçladı.
 
Suriye İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Hama kentini ziyaret eden Büyükelçi Ford'un kentte görüştüğü "sabotajcıları rejime karşı gösteri yapmaya teşvik ettiği" de belirtildi.
 
Açıklamada, "Amerikalı Büyükelçi Hama'da barikatlar kuran, yolları kesen ve insanların işe gitmesini engelleyen sabotajcılarla görüştü. Büyükelçi, bu sabotajcıları şiddete, gösteri yapmaya ve Beşşar Esad rejimi ile diyaloğu reddetmeye davet etti" ifadesi yer aldı.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçi Ford'un dün Hama'yı ziyaret ettiğini ve bugün de temaslarını sürdüreceğini ilan etmişti.
 
ÇADIRKENTTE KALAN SURİYELİLER DE CUMA NAMAZININ ARDINDAN PROTESTO GÖSTERİSİ YAPTI
 
Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığındıktan sonra Türk Kızılayı tarafından Hatay'ın Yayladağı ilçesinde kurulan geçici çadırkentlere yerleştirilen Suriyeliler, Cuma namazının ardından, ülkelerinin yönetimini protesto etti.
 
Özel İdareye ait alana kurulan geçici çadırkentlerde kalan Suriyeliler, Yayladağı Müftüsü Mehmet Güneş eşliğinde kılınacak Cuma namazı için toplandı. Çadırkentteki namaz öncesinde okunan hutbede, dün akşam saatlerinde bazı Suriyeliler arasında çıkan kavga gündeme getirilerek, birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı.
 
Namazın ardından toplanan Suriyeliler, ellerinde Arapça yazılı pankartlarla "hürriyet, adalet ve düzen istiyoruz, Suriye bizimdir, Beşşar Esad'ın yalan düzenini istemiyoruz" sloganları atarak dağıldı.