Suriyeli dilencilere zabıta operasyonu

Siverek Belediyesi zabıta ekipleri, özellikle kent merkezindeki bulvar ve kavşaklarda vatandaşı rahatsız ederek dilencilik yapan çoğu Suriyeli çok sayıda kişiyi zabıta merkezine götürdü.

Suriyeli dilencilere zabıta operasyonu
13 Şubat 2013 Çarşamba 15:58 tarihinde eklendi, 1.128 kez okundu.

 

Siverek Belediyesi Zabıta Müdürü Abdurrahman Gümüştaş, son zamanlarda dilencilerle ilgili vatandaşların şikâyetlerinin yoğunlaştığını söyledi.

Çoğunluğu kadın olan ve bu kişilerin kucağında küçük çocuklar olduğu halde dilendiğini ve zaman zaman vatandaşları taciz edip, rahatsızlık verdiğini anlatan Gümüştaş, "Kentin merkezinde yer alan bulvar ve kavşaklarda dilenen bu kişilere yönelik zabıta ekiplerimiz operasyon yaptı ve bu kişiler alınarak merkezimize getirildi. Özellikle Suriye ve çevre illerden gelerek vatandaşların dini duygularını istismar eden ve dilencilik yapan bu kişilere karşı vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Toplum düzenini kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Yaptığımız çalışmada 12 kadın dilenci çoçuklarıyla beraber Zabıta Karakolu'na getirildi. Bu konudaki uygulamalarımız devam edecek." şeklinde konuştu  

CİHAN