Suriyeli mülteciler protesto düzenledi

Suriye'de yaşanan iş savaştan kaçarak Gaziantep'e sığınan Suriyeli mülteciler, Esed’in öldürdüğü çocuklar için protesto yürüyüşü düzenledi.

Suriyeli mülteciler protesto düzenledi
09 Mayıs 2013 Perşembe 20:29 tarihinde eklendi.

 

Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen Suriyeli mülteciler, küçük çocuklara sıkılan kurşunları protesto etti. Ölen insanlar için mum yakan Suriyeli mülteciler, bir an önce bu savaşın bitmesi istedi. Grup adına basın açıklaması yapan Osman Han Süleyman, şunları kaydetti: 
 
“Adalet, demokrasi ve hukuk savunucularına sesleniyoruz. Biz bütün insanların vicdanına sesleniyoruz. Ey insanlar, Suriye’de 2 buçuk yıldır devam eden bu zülme neden sessiz kalıyorsunuz? Bu zülme sessiz kalanlar, bu zulme alet olanlar, bu zülmü işleyenler, er veya geç bunun hesabını vereceklerini bilmeleri gerekiyor. Bizim Suriye’de şu an çocukları kesiyorlar. Kadınların ırzına geçiyorlar. Evleri yıkıyorlar.

Hiç bu dünyada, bu katliama, bu şiddete dur diyen vicdanlı bir insan kalmadı mı? Ne zamana kadar sabredeceğiz. Bu insanlara yakışmayan katliamlara ne zaman dur diyen insanlar çıkacak. Herkes tüm dünya halkının önünde bu katliam, tarihin üzerine bir leke olarak sunulacaktır. Biz şu an Suriye halkı olarak, mazlum olarak malımızdan, mülkümüzden, diyarımızdan olmuş insanlar olarak herkesin vicdanına soruyoruz. Zaman gelmedi mi? Ne zaman bu zaman gelecektir? Herkese duyulsun. Bu bizim sözümüz, tüm Suriye halkının sözüdür. Ya bu katliamı durdursunlar ya da tarih boyunca ilelebet bunlar tarihe ibret kalacaklar.” 
 
Basın açıklamasının ardından grup sloganlar eşliğinde dağıldı. 

CİHAN