Suriyeli sığınmacılar için yardım seferberliği

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde çok sayıda sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle kurulan Elbistan Dayanışma Platformu, Ramazan ayı dolayısıyla Suriyeli sığınmacılara yardım kampanyası başlattı.

Suriyeli sığınmacılar için yardım seferberliği
12 Temmuz 2013 Cuma 13:28 tarihinde eklendi.

Esed zulmünden kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyeliler için yardım kampanyaları sürüyor. Suriyeli sığınmacıların Ramazan ayında rahat etmelerini sağlamak amacıyla Elbistanlı sivil toplum örgütlerinden oluşan platform harekete geçti. Elbistan Müftüsü Abdussamet Pat’ın başkanlık ettiği bir toplantı ile herkese yardım çağrısında bulunuldu.

Çınar-Der, Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü, Eğitim-Bir Sen, Anadolu Gençlik Derneği, Memur-Sen, Sağlık-Sen, Türk Eğitim-Sen, Ülkü Ocakları, Türk Sağlık-Sen, Aksiyon-Der, Ak-Gençlik, Elbistan Basın Camiası, ELSİAD, AKÇED, Din-Görevlileri Derneği, Tüm-İş Der, Elbistan Kültür ve Eğitim Vakfı, Diva- Sen, Din-Bir-Sen, ELGİAD, N.T. Huzurevi - Der, Esseyyid-Osman Hulusi Efendi Vakfı, Fatih Talebe Yurtları’nın içerisinde yer aldığı Elbistan Dayanışma Platformu Ramazan ayı içerisinde vatandaşlardan ani ve nakdi yardım alınabileceğini açıkladı.

Son yapılan toplantıda bir araya gelen platform üyeleri ortak bir açıklama yaptılar. Platform adına yapılan açıklamada, "Suriye’deki Müslüman kardeşlerimize Ramazan ayı dolayısıyla yardım kampanyası başlatılmıştır. Özellikle Suriye içerisinde savaşan ve Türkiye’ye sığınmacı olarak gelmeyen, gerçekten de ülkesi için savaş veren kardeşlerimiz için yardımda bulunulacaktır. Bu anlamda çok ciddi şekilde gıdaya ihtiyaç duyulmaktadır. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız en yakın camiye ya da platform üyesi dernek ve sendikaya ulaştırabilirler." denildi.

Yardım çalışmasının Ramazan ayının 15’i ile 25’i arasında yapılabileceği aktarılan açıklamada, yardımda bulunmak isteyenler için telefon numaraları açıklandı.

Platform, daha öncede kış şartlarının ağır geçmesinden dolayı Suriyelilere ulaştırılmak üzere kışlık giysi ve battaniye yardımı toplamış ve ilgili yerlere teslim etmişti.


CİHAN