Suriyeli sığınmacılara destek

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu üyeleri, Suriyeli sığınmacılara yardım kampanyasına destek için Kayseri'ye gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile görüştü.

Suriyeli sığınmacılara destek
11 Ekim 2013 Cuma 18:20 tarihinde eklendi.

Başkan Özhaseki Kurban Bayramı sonrasında 15-20 merkezde yardım çadırları kuracaklarını söyledi.

Suriyeli sığınmacıların en fazla yaşadığı illerden biri olan Şanlıurfa'da oluşturulan Sivil Toplum Kuruluşları İnsanı Yardım Platformu, Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Belediyesi'nin kontrolünde başlatılan yardım kampanyasına destek için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

Ziyarette, bayram sonrası Kayseri'de yapılacak olan kampanya hakkında bilgi veren Başkan Özhaseki, "Suriye'de bir vahşet yaşanıyor. Binlerce insan öldürüldü. Kalan insanlar için de bir dram yaşanıyor. Milyonlarca insan evini, barkını terk etti. Maddi durumu iyi olanlar şehirlere geldiler ev tuttular.

Maddi durumu iyi olmayanlar devletimizin çadır kentlerinde kalıyorlar. Kış yaklaşıyor bu insanların birçok ihtiyacı var. Cenab-ı Allah hiçbir memleketin başına böyle bir belayı vermesin. Biz burda adeta Mekke'den Medine'ye göç eden muhacirleri evinde misafir eden Ensar gibiyiz. Hükümetimiz, Urfa Valiliği, Gaziantep Valiliği, Hatay Valiliği bir seferberlik içinde.

Urfa valiliği ve belediyesi bir kampanya açmış, bizden de destek bekliyor. Bayram sonrasında 15-20 merkezde çadırlar kuracağız. Önümüz kış, kullanılmayan ama kullanılabilir olan battaniye, yorgan, giysi gibi eşyaları vatandaşlarımız getirebilirler. Ayrıca evimizde son kullanma tarihi geçmemiş ilaç da getirilebilir. Kuru bakliyat da verilirse kabul edeceğiz ve inşallah biz bunları düzenleyip, paketleyip Urfa Valiliğine teslim edeceğiz" dedi.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem de açıklamasında Şanlıurfa'da şu anda 200 binin üzerinde Suriyeli mazlumun çadırkentlerde yaşadığını söyledi. Sığınmacılara destek beklediklerini ifade eden Gerem, "Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza yapacakları katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Ziyarette Başkan Özhaseki'ye Şanlıurfa'ya özgü Mırra kahvesinin takımı hediye edildi.


CİHAN