Suriyeli sığınmacıları ziyaret ettiler

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, Adıyaman'da Suriyeli sığınmacıların barındığı çadır kenti ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Suriyeli sığınmacıları ziyaret ettiler
13 Mart 2013 Çarşamba 19:46 tarihinde eklendi.

 

Çadırkentte konuşan Komisyon Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, "İnşallah bir an önce Suriye'deki mezalim biter ve bu insanlar da kendi topraklarına, evlerine, yuvalarına kavuşurlar. Burada kaldıkları sürece bizim misafirlerimizdirler. Sayıları ne olursa olsun bakacağımızı söyledik ve taahhüt ettik. Türkiye'nin göç politikası dünyaya örnek olacak bir politikadır" dedi.
 
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Alt Komisyon Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmazdemir, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ın bulunduğu heyet, öğle saatlerinde 10 bin Suriyeli sığınmacının barındığı Adıyaman Çadır Kenti'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Çadır kentte bulunan sığınmacıların sorunlarını dinleyen heyet adına açıklama yapan komisyon başkanı Ayhan Sefer Üstün, Suriyeli misafirlerin ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılandığına değindi. Üstün, şunları söyledi:
 
"Buraya büyük masraf yapılmış ancak, buraya ve bu insanlar için ne yapılsa azdır. Her şeyimizi seferber etmişiz. Burada yapılanlardan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bir an önce Suriye'deki mezalim biter ve bu insanlar da kendi topraklarına, evlerine, yuvalarına kavuşurlar. Burada kaldıkları sürece bizim misafirlerimizdirler. Sayıları ne olursa olsun bakacağımızı söyledik ve taahhüt ettik. Türkiye'nin göç politikası dünyaya örnek olacak bir politikadır.

Vatandaşlarımızın bağışları depolarımızı doldurmuş. Türkiye güçlü bir devlettir. Milletimiz çok hayırseverdir. Bunun karşılığını burada görmüş olmaktan son derece memnunuz. Avrupa'da bu tür kamplara girmek yasaktır. Buraya STK, medya herkes girebiliyor. Burada şeffaf bir yönetim var. Türkiye göç konusunda gerçekten son derece ileride. Bülbülü altın kafese koymuşlar yine de 'Yuvam' demiş. Biz ne kadar imkan sunarsak sunalım kendileri memleketlerini özlüyorlar. Anaokulu, ortaokul, lise, büyükler için kurslar düzenlenmiş. Dolayısıyla bir ilçede ne varsa burada da var. Burada 10 bin misafirimiz var. Bütün asayiş, güvenlik, sağlık imkanları burada tesis edilmiş. Sayın valimize ve hükümetimize teşekkürlerimizi sunuyorum."
 
Heyet incelemelerin ardından çadır kentten ayrıldı.

DHA