Taksim'de KKTC kuruluş yıldönümü etkinlikleri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 31. yıl dönümü sebebiyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konuldu.

Taksimde KKTC kuruluş yıldönümü etkinlikleri
15 Kasım 2014 Cumartesi 12:09 tarihinde eklendi.

Taksim Meydanı'ndaki törene KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, gaziler ve askeri bando takımı katıldı. Törende Yönlüer, anıta çelenk bıraktı. Daha sonra gaziler ve sivil toplum örgütleri adına çelenkler konuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı okunduktan sonra günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Başkonsolos Fahri Yönlüer yaptı. Konuşmanın ardından tören sona erdi.

Törende yaptığı konuşmada Yönlüer şu ifadeleri kullandı: “Anavatan Türkiye, mücadelemizin her aşamasında yanımızda olduğu için şükranlarımızı sunarız. Kıbrıs Türk halkının kalkınması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan anavatanımızın son dönemde hayata geçirmekte olduğu dev projelerle bölge barışı ve istikrarına da katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum.

Kıbrıs Türk halkı asırlardır sürdürdüğü Kıbrıs’taki varoluş mücadelesini tam 31 yıl önce kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın liderliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile taçlandırmıştır. 15 Kasım 1983’te devletine kavuşan Kıbrıs Türk halkı hiçbir haklı nedene dayanmayan ambargolar altında olmasına rağmen gerek ticari iktisadi ve ticari alanda gerekse sosyal kültürel ve siyasi alanda dünyadan kopmayarak her geçen gün kalkınmaya devam etmektedir.”


CİHAN