Taksim'de polis müdahalesi

Taksim Dayanışma Platformu tarafından sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine İstiklal Caddesi'nde toplanan gruplar, Taksim Meydanı'na yürümek isteyince polis müdahale etti.

Taksimde polis müdahalesi
27 Aralık 2013 Cuma 18:34 tarihinde eklendi, 2.076 kez okundu.
Çağrı, saat 19.30 için yapılmıştı ancak saat 18.30 sıralarında müdahale başladı. İstiklal Caddesi'nde toplanan gruplara, polis TOMA'dan sıkılan tazyikli su, plastik mermi ve gazla müdahale etti. 
 
"Hırsız var", "Her yer rüşvet her yer yolsuzluk" sloganları atan kalabalık polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçarken, TOMA'nın uzaklaşmasıyla yeniden İstiklal Caddesi'ne çıktı. Polisin müdahalesine eylemciler de taş, şişe ve havai fişekle karşılık verdi. Çevredeki esnaf ve seyyar satıcıların da olaylardan etkilendiği görüldü.
 
Bu arada Büyükparmakkapı Sokak'ta bir binanın 2. katında yangın çıktı. Yangının neden kaynaklandığı anlaşılmazken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın büyümeden söndürüldü.
 
Olaylar sırasında yaralanan ve TMMOB binasına alınan bazı kişilere binaya gelen sağlık görevlileri müdahale etti.
 
Polis, gözaltına alınarak, elleri arkadan plastik kelepçeyle kelepçelenen bir kadının görüntüsünü almak isteyen basın mensuplarını önce engelledi, ardından görüntü almalarına izin verdi.
 
İstiklal Caddesi'ne barikat kuran eylemciler, barikata müdahale etmek isteyen polise taşla karşılık verdi. Bunun üzerine oldukça kalabalık çevik kuvvet ekipleri barikata gelerek, eylemcilere gaz sıkmaya başladı. Yoğun gaz altında kalanlar ara sokaklara kaçınca, polis barikata müdahale etti. İstikal Caddesi'ne giren iş makinaları tarafından barikat kaldırıldı. Bu arada çevik kuvvet polislerinin "Akrep" adlı polis aracından plastik mermi ve gaz kapsülleri alarak silahlarına yerleştirmeleri de kameralara yansıdı.
 
İstiklal caddesi yaya girişlerine kapatıldı. Taksim'in ara sokaklarında bazı grupların bekleyişi sürüyor. 

DHA