Taksiyi gasp eden zanlı yakalandı

İzmir'in Bornova ilçesi Pınarbaşı semtinde, taksici Doğan Güngör'ün başına silah doğrultarak aracını gasp eden zanlı T.B. (29), sarı teknolojiye sayesinde yakalandı.

Taksiyi gasp eden zanlı yakalandı
12 Temmuz 2013 Cuma 19:39 tarihinde eklendi.

Olay, sabah saat 06.00 sıralarında meydana geldi. Altındağ Öz Taksi durağına gelen zanlı T.B. (29), Doğan Güngör'ün kullandığı 35 T 6634 plakalı taksiye binerek Pınarbaşı'na gitmek istediğini söyledi.

Pınarbaşı 5. Sanayi Sitesi'ne geldiklerinde silahını çıkartan T.B., taksicinin kafasına namluyu doğrultarak araçtan inmesini istedi. Taksici Güngör, tehlike butonuna bastıktan sonra araçtan inerken, zanlı ise direksiyona geçerek uzaklaştı.

Bu sırada tehlike sinyalini alan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na bağlı haber merkezi, taksinin yerini tespit ederek emniyet ile bağlantı kurdu. Adım adım takip edilen ve dur ihtarlarına uymayan taksici, Salihli'nin Derbent köyü yakınlarına yolu kesmeye çalışan bir ekip otosuna çarparak durdurulabildi.

Olayda yaralanan olmazken gözaltına alınan T.B., Gasp Bürosu ekiplerine teslim edildi. Çok sayıda suçtan poliste kaydı bulunduğu öğrenilen zanlının, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Türkiye'de sadece İzmir'de bulunan ve birçok kolaylığı beraberinde getiren sistem sayesinde suçlulara geçit verilmediğini vurgulayan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, "Tehlike butonuna basılır basılmaz 7 saniyede, taksi, Türkiye'nin neresinde olursa olsun yeri tespit ediliyor ve polise bildiriyoruz. Sistem bu olayda da gördüğünüz gibi şoförlerimizin ve müşterilerimizin can güvenliği konusunda büyük önem taşıyor." dedi.


CİHAN