Tandoğan Meydanı'nın adı 'Aşık Veysel' olsun eylemi

Ankara'da Kubbe Derneği üyesi bir grup, Tandoğan Meydanı'nın adının Aşık Veysel Meydanı olarak değiştirilmesi için eylem yaptı.

Tandoğan Meydanının adı Aşık Veysel olsun eylemi
20 Mayıs 2013 Pazartesi 15:32 tarihinde eklendi.

Tandoğan Metro girişinde toplanan grup adına dernek başkanı Ali Osman Özdemir açıklama yaptı. Anadolu insanına hakaret eden bir kişinin, halkı aşağılayan birinin adıyla bir halk meydanının anılmasından rahatsızlık duyduklarını söyleyen Özdemir, “Başkentimizde öyle karanlık günler geçirdik ki çiftçimizin, gencimizin, münevverlerimizin onurları ayaklar altına alındı. Aşağılandılar, horlandılar. Öyle zamanlardı ki bir siyasi partinin il başkanı hem vali hem belediye başkanlığı yapıyordu. Öyle bir zat ki, ‘Bu ülkeye milliyetçilik de gerekiyorsa Komünizm de gerekiyorsa onu da biz getiririz’ diyecek kadar, buram buram memleket aşkı ile yanan Anadolu insanımızı yerden yere vurmaktan hiç geri kalmadı.” dedi. Özdemir, bu kişinin Ankara şehrine amirlik yapan Nevzat Tandoğan olduğunu hatırlattı.

AŞIK VEYSEL'İ TANDOĞAN ŞEHRE SOKMADI

Sivas’tan Ankara’ya gelen Aşık Veysel’in, görüntüsü nedeniyle Nevzat Tandoğan tarafından şehir merkezine sokulmadığını belirten Özdemir, şöyle konuştu:

“Ulus’a alınmayan Veysel’in sazının da yine bu yıllarda zabıtalar tarafından kırıldığı belirtiliyor. Bilinen bu elim vakalardan ötürü biz Tandoğan Meydanı olarak bilinen meydanın isminin değiştirilmesini halka dönük bir iade-i itibar olarak görüyor. Aşık Veysel Meydanı olarak değiştirilmesini talep ediyoruz.”
Protesto sırasında, ‘Halka iade-i itibar istiyoruz’, ‘Halk meydanı halkın olsun’ pankartları taşındı. Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.


CİHAN