"Tanrıverdi'nin kimyasını bozacağım"

CHP Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı Özgür Özel, AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi’nin kimyasını bozacağını söyledi.

Tanrıverdinin kimyasını bozacağım
20 Ocak 2014 Pazartesi 18:25 tarihinde eklendi.


Partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyen Özgür Özel, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Mali Genel Kurulu’nda, AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Tanrıverdi’nin, kendisi hakkında yaptığı konuşmaları Manisalı bir milletvekiline yakıştıramadığını ifade etti.

Tanrıverdi’nin otelde kaldığına dair duyumlar aldığını dile getiren Özel, “Ben de kongrede şaka amaçlı dedim ki ‘üç aylığına bir ev bulunduğunu duydum, bunu beş seneye vatandaşımız uzatır mı o onların bileceği iş’ dedim.

Geçen seçimden de bildiğim bir şeyler var. AK Parti'nin seçim bürolarının kira kontratları, arabalarının mazot paralarının faturalarını biz çok sorduk. Babamın evi var dedi, o ev otel mi orasını bilemem. Bu ifadelerin sonrasında şerefe haysiyete laf uzatmak ona yakışmadı.” dedi.

Tanrıverdi’ye özür konusunda çağrıda bulunan Özel, “Üç gün içinde özür dileyecekse dilesin. Dilemeyecekse, siyaseti böyle yapacaksa ona birkaç lafım var. 11 yılda toplam 9 kere konuşma yapmış. Manisa’ya nadir geldiği gibi Meclis'e de belli başlı kanunlarda görürdük.

Ben ona bir şey hatırlatayım. 300 milletvekili, milletvekilliği maaşının artırılmaması için yaptığım konuşmamda beni yuhaladılar, sıralara vurdular. 15 kişi beni yuhaladı diye ben yolumdan dönmem. Yuhalayanlarda esnaf değil gençlik kollarından olduğu bellidir. Benim cevabım 30 Mart günü olacaktır. Mazbatamızı alacağımız gün gelir ziyaretimize, biz de onu özür kabul ederiz.” diye konuştu.

Tanrıverdi’nin her zaman aynı şekilde hareket ettiğini ileri süren Özel, sözlerine şöyle devam etti: “Bana verdiği 3 günlük süreyi kullanmadım hemen kendisine iade ediyorum. 3 günlük süre içinde cevap beklemek değil, yapacağı özür açıklamasında konuşsun. Özür dilemese dilemeyebilir, nasılsa 3 Nisan günü gelip çayımı içecek. 3 Nisan’da kapılar kapanınca özrünü diler. Her zaman kapım açık. Kırgın mısınız derseniz, kendisine yakıştıramadım. Bir sene önce de benzer şeyler söylemişti. Sonrasında mutlaka pişman oluyor, üslubunu yumuşatıyor. Ama Özgür Özel’den içerikte sert, ama üslupta yumuşak açıklamalar duymaya devam edeceksiniz.”

Korkunun dağları sardığını gösterdiğini dile getiren Özel, “Özgür Özel’i iddialı görmezse hiç dünkü gibi davranır mı? Tanrıverdi’nin kimyası bozulmuş arkadaşlar. Ağzından çıkacağını kulağı görmüyor. Başparmağı titreyecek kadar sinirleniyorsa rakip gördüğündendir. Yunus Emre’de, Şehzadeler’de Manisa’nın bütün ilçelerinde onun daha çok kimyasını bozacağım. Sadece üslubumu ve terbiyemi bozmayacağım.” şeklinde sözlerini tamamladı.


CİHAN