Tarihi Ulu Camii, yenilenen çehresi ile Ramazan'a hazır

Bayburt Belediyesi, Selçuklu dönemine ait tarihi Ulu Camii'nin yanından geçen yolu Ramazan öncesi trafiğe kapatarak, cami cemaatinin dinlenmesi için bahçeye dönüştürdü.

Tarihi Ulu Camii, yenilenen çehresi ile Ramazana hazır
05 Temmuz 2013 Cuma 16:53 tarihinde eklendi.

Bahçenin yer döşemesindeki renkli parke taşları, ortasında fıskiye, etrafında oturma bankları tarihi caminin verdiği manevi atmosferle birlikte ziyaretçilerine huzurlu bir imkan sunacak.

Yurdun batı bölgelerinde kavurucu sıcaklar kendini göstermeye başlarken, doğu illeri Ramazan için en ideal yerler olarak gösteriliyor. Gurbette yaşayan Bayburtlular, Ramazan öncesi memleketlerine akın etmeye başladı. Şehir nüfusunun ikiye katlanması belediyeyi de harekete geçirdi. Tarihi Ulu Camii'nin etrafında düzenleme yapan belediye, yolu trafiğe kapatıp, çevre düzenlemesi yaptı. İnsanların gündüzleri oturup rahat bir vakit geçireceği bölgede, akşam da vatandaşlar açık alanda teravih namazı kılabilecek.

        Ulu Cami bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy, "Bu bahçe camimize bir cami daha kattı. Belediyemize teşekkür ediyoruz. Ramazan'da bu bahçeye sergiler serilerek serin havada teravih kılmak daha güzel olacak. Şu anda maneviyatı yüksek olan bu camide insanlar dinlenip huzur buluyor, namaz arasında oturup sohbet ediyor, insanların paylaşımları artacak. Şimdiden bütün İslam alemin Ramazan ayını kutluyorum." dedi.

        İstanbul Kağıthane'de oturan Bayburt doğumlu Battal Kaya ise Ulu Cami'nin çevre düzenlemesinin çok güzel olduğunu belirterek, "Çok güzel düşünülmüş bir proje. Bayburt Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Bu güzelim bahçeyi üstü kapanacak bir gölgeleme sistemi yapılarak zenginleştirilebilir. Ramazan'ı burada geçireceğim için çok mutluyum." diye konuştu.


CİHAN